JEAN DARK ICE TEA


e. KORAD SUCH NUCH Quebec´s Yappy
u. SUCH NORDV-03 Made In Spain Mafalda

 

* Ögonlyst UA

* Patella UA


* BIR-Valp i Spanien, Talavera De La Reina 2006

* BIM junior Torre Pacheco 2006

* BIR Junior Int Alicante 2006-12-10

* Avesta INT 2008-06-14 Bästa nordiskfödda tik med

  R-CACIB

 

 

Vår högt älskade, vackra lilla Tea lämnade oss endast tre år gammal. Troligtvis svampförgiftad. Tea lever kvar genom sina fina valpar Beatrixz, Bizzi Baltazar och Baztian.

 

Tea

 

Tea vår katt!! Ja, man kan tro det!! Det finns ingenting som är för högt, för smalt eller för svårt för Tea. Inte nog med att hon har balans som få, hon är listig som en räv och full med upptåg. Ju klurigare utmaningar desto mer spännande tycks Tea tycka. Tea är en liten, liten fröken som har ett stort register. Våra vänner har sagt så här:

- Ni behöver ingen TV, ni har ju Tea!!

 

Tea gillar bla leken Inte nudda golv. När alla våra hundar kommer springande i flock, så springer och hoppar hon på och över möblerna istället för på golvet! Oftast kommer hon fram snabbast till målet.

 

Men Tea är inte bara vild och vacker, hon är en prinsessa, och vet att linda alla runt tassen. Hon är den enda av våra hundar, som inte älskar allt som serveras i matskålen. Nej, Tea ska helst sitta i husses knä eller på bordet och matas med paté, som det anstår en riktig dam.

 

På stadspromenaderna som valp var det inte tal om att Tea skulle gå på sina egna tassar, för när man är en sån liten tjej som Tea, så ser man ju ingenting från gatunivå. Nej, Tea bestämde att hon skulle bäras och helst under husses jacka, för Tea är en värmeälskande hund.

 

 

Eftersom det är Tea som är akrobaten i familjen, så är det också hon som förser sina kompisar med otillåtna leksaker! Blommor, julpynt, pengar, nycklar, kom ihåg-lappar, ja i stort sett allt sånt som finns på ett bord. Tea biter inte själv på saker men hon tar sig upp på bordet, och de andra pinnekompisarna står förväntansfullt nedanför och väntar på vad hon ska välja ut för leksak åt dem. När hon gjort sitt val, puffar hon fram det hon tänkt sig till kanten, för att sen droppa det till de som väntar. Hon gör det förstås aldrig när hon tror att vi ser det. Viktigast är att inte Bonnie polis är i närheten J Hon ser sig nogsamt om för att kontrollera om hon är iakttagen, innan hon ger sig ut på sina Robin Hood uppdrag.

 

Tea är en filur och en riktig hussehund, husse som inte ville ha fler valpar i huset för stunden när Tea kom! Numera är Tea husses skyddsling.

 

En stilla stund i solen...

 

Tea är oftast minst i ringen när vi är på utställning, men med svansen i topp har hon redan fått ett antal BIR o BIM i valp- och i juniorklass.

 

Tea har den mycket framgångsrika Made In Spain Mafalda till mamma. Även hon är en liten mycket speciell dam. Besök henne och Teas snygga pappa på Jean Dark's hemsida. Förhoppningsvis ska Tea i framtiden få valpar. Men vi ska låta henne leka och busa länge än, för Tea har fullt upp med att ta för sig av livet, och det ska hon få göra innan det är dags för henne att ta hand om egna små vildingar.

 

 
 

 

 

Quebec´s Yappy

Theneican's Dr Cheline

Nezlan's Ruff Cut

Dakota Ze Zlotej Armady

Ängvaktarns Ibis

Hotpinsch Quick Stop

Hotpinsch On The Way

Made In Spain Mafalda

Made In Spain Igualmente

Marlex Master Rehbar

Made In Spain Fijate

Made In Spain Etcetera

Made In Spain Genio-Y-Figura

Made In Spain Fijate