JEAN DARK KAMOMILLE


e. Such Theneican´s Dr Cheline
u. Nuch Humblepup Xtra Soritas

 

* Granada Internationella Excelente, feb 2007

* Granada Nationella Excelente, feb 2007

 

Milla

 

Milla, vår svarta lilla pärla. En liten fröken med ”skinn på näsan”, skrev Jeanett på Millas sida (se Jean Dark Kamomille i dvärgpinschergalleriet på kennel Jean Dark), och det skinnet är kvar med råge! Milla kom som nummer fyra av pinnarna till oss. Milla flyttade in i en flock som redan hade två unga pinnar. Tea var ca 6 mån och Honey ca 7 mån, vår snälla Zippan och Bonnie var vuxna. Bonnie, som vid den tidpunkten ganska nyligen skilts från sina egna små bebisar, såg som sin uppgift att ta hand om Milla i den stora världen och här hemma i den unga flocken. Milla själv tyckte att det var tämligen onödigt. Milla kan själv!

 

På språng redan som liten...

 

Jag är personligen svag för röda dvärgpinschrar. Men Milla’s mamma Maja, är en förträfflig liten tik. Jag ville gärna ha en valp efter henne, så när hon levererade svarta Milla, så fick det bli en svart liten tjej bland våra röda pinnar och det är inget beslut som jag för en dag har ångrat. Milla själv bekymrar sig förstås inte för sin färg och ingenting annat här i livet heller. Bara matskålen är välfylld så är Milla lycklig, för mat är hennes stora passion.

 

Milla lär sig allt väldigt snabbt och är en väldigt klok hund, men ofta låtsas hon som hon absolut inte vet vad vi talar om. I Milla’s liv händer allt fort! Fort, fort äter hon upp sin mat för att sen försöka stjäla de andras, snabbt hoppar hon upp i mitt knä, avlämnar en puss, för att i nästa sekund vara borta. Öppnar man kylskåpsdörren är hon där inne innan man hunnit se varifrån hon kom. Att fotografera Milla är ett alldeles omöjligt uppdrag, hon stannar inte länge nog på samma plats för att man ska hinna trycka på knappen.

 

Sällsynt stillsamma popcorn...

 

Milla lever sitt eget liv oberoende av någon annan, älska mig för den jag är, annars kan det vara. Milla krusar ingen. Ja, det ska väl vara Lina då, vår dotter som inte bor permanent med flocken för närvarande, då hon studerar. Lina är Millas favorit nummer ett.

 

Att allt går i en rasande fart i Millas liv betyder inte att hon på något sätt är en stressad eller stirrig hund. Tvärtom. Hon är en väldigt balanserad tjej, även om det kanske inte tycks så när högsta växeln ligger i mest för jämnan. Hon vill att det ska hända saker. Visst kan Milla sova i solen med de andra, och mysa i soffan under filten. Men Milla gillar aktiviteter.

 

Att vara på utställning är toppen tycker Milla. Där händer det ju något hela tiden. När det är Millas tur att visa sig för domaren, ja då kan hon ju inte bara trava fram som är önskvärt, nej då dansar Milla! Som en dressyrhäst i den högre skolan! Milla tycker själv att hon är den bästa och snyggaste som någonsin visats i en ring. Och eftersom hon numera vet att man ska ha tassarna på golvet, och inte skutta som en känguru på bakbenen som hon helst av allt vill, ja då dansar hon istället. Hitintills har domarna varit nöjda med vad dom sett av Milla, även om de tycker att hon kan spara samban till bättre tillfälle... J

 

En av Millas lustiga egenheter är, att hon till skillnad från många andra dvärgpinschrar inte räds vatten. Många gånger har hon roat sig med studsa ner i Zippans stora vattenskål för att sen ”skopa” ut allt vatten på golvet! Milla är också den av våra dvärgpinschrar som inte bryr sig om att det regnar ute. Hon följer ändå glatt med på promenader i regn och rusk. Ja Milla är en glad och lycklig hund med många strängar på sin lyra, och jag tror och hoppas att hon så småningom ska bli en lika duktig mamma som Maja (se Humblepup Xtra Soritas i Jean Dark's dvärgpinschergalleri).

 

 

 

 


 

Theneican's Dr Cheline

Nezlan's Ruff Cut

Sanbrook Silk Electric

Dawnaquinn Wildangel At Nezlan

Dakota Ze Zlotej Armady

Ygor Z Gniazda Karzelkow

Indra Z Grodu Nad Mleczna

Humblepup Xtra Soritas

Bonzer's Quicksilver

Zalzoon's Hippy Shake

Bonzer's Coctail Girl

Shadowmist Sweetest Storm

Shadowmist Sweetest Scheme

Shadowmist Stormy Sequence