Kennel BONZIP


Vårt kennelnamn kommer från vår första dvärgpinscher BONBON och vår dobermann ZIPPAN, bägge med prefixet Jean Dark.

 


Både Mats och jag är uppväxta med hundar, och vi har båda aktivt jobbat med brukshundar - förutom med våra egna, har vi även fungerat som instruktörer inom såväl lydnad som inom de olika bruksgrenarna.


Att det sen blev dvärgpinscher kan vi framför allt tacka Jeanett på kennel Jean Dark för.


Efter att ha träffat CH Sorita's Nora Olympic Swimmer "Dobbie", var jag helt fast, en tikvalp efter henne skulle jag ha. Mats var dock inte lika övertygad till att börja med, men eftersom jag fick vänta två år på Bonnie så fanns det gott om tid att omvända honom.


Efter en evighets väntan fick Dobbie sin första kull valpar, tre hanar och bara två tikvalpar. Nu började nästa övertalningskampanj. Jeanett ville förstås ha kvar en tikvalp själv och den andra skulle till Sussie på kennel Sorita där Dobbie kommer från.


Som tur är så var Jeanett resonabel, och till slut enades vi om att Jean Dark Bon Bon skulle bli vår med fodervärdsavtal.


Med Bonnie kom också lusten till fler dvärgpinschrar, för när man väl har en i huset vill man gärna ha fler. :-)


Efter ytterligare ett par års väntan fick så Dobbie sin andra kull valpar, denna gång tre hanar och endast en tikvalp. Eftersom vi långt tidigare anmält vårt intresse till Jeanett om ytterligare en tikvalp så blev Honey Pie vår. Efter Honey kom så Ice Tea och till sist Kamomill, alla från kennel Jean Dark.


Nu efter några år i Spanien är vi tillbaka i Sverige igen. Våra hundar lever tillsammans med oss som fullvärdiga familjemedlemmar, och vårt mål med aveln är framförallt att föda upp sunda, friska hundar med bra mentalitet i kombination med ett fördelaktigt yttre. De avelstikar vi använder är självfallet hälsoundersökta, ögonspeglade och patellaundersökta samt exteriörbedömda för auktoriserad domare.