Kennel Bonzip nyheter

 

 

2007-12-16

 

Honey och Macho har haft sin kärleksträff, så nu väntar vi förhoppningsvis valpar i februari 2008! Mer under Valpar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-12-09

 

Att tassa barfota på solvarma terrassplattor är härligt, att mysa i solen med en god bok och varma små hundkroppar i knäet är glädje. Glädje är också att träffa sina vänner. Ja det har varit mycket av det goda denna vecka.

 

I helgen har vi deltagit i en av årets viktigaste utställningar i Spanien. Många namnkunniga kennel innehavare var på plats, Chelines, Made in Spain, Gerbal, De Los Valientes med flera, och så vi då.

 

De ovan nämnda var de som drog det längsta strået i så väl den nationella som på den Internationella utställningen.

 

Milla o Tea våra minsta fröknar fick representera oss. Första dagen för vår del var på fredagen. Vår goda vän Cattis visade Tea. Cattis som förra året gjorde utställnings debut. Även den gången med Tea.

 

Domaren hade ett gott öga till Tea, vilket resulterade med bedömning Excelente och en tredje plats bland öppenklass tikarna.

 

Även Vilda Milla dansade sig fram till ett excelente samt en tredje plats i konkurrensen.

 

Söndagens internationella utställning bjöd på än fler tillresta hundar.

 

Än så länge så är det tillåtet med kupering i Spanien och det är inte utan att man emellanåt känner sig lite som en katt bland hermelinerna. Ja nästan lite som kusinen från landet.. J

 

Många dvärgpinscherägare putsar verkligen, innan de äntrar ringen. Morrhår klipps, ev små hår i o runt de små kuperade öronen trimmas bort, klorna får en sista översyn, tänderna borstas och.. många målar sina hundar. Hundarna står som klippstoder, väl tränade för sin uppgift. När jag ser dessa proffs agera känner jag återigen att mer träning och fokusering måste få plats på schemat för vår del. Dock tycker jag att våra hundar skötte sig bra, stod prydligt och rörde sig fint. Ja Milla kunde ju inte låta bli att dansa en del då men det var godkänt denna gång.

 

Även idag fick Tea excelente bedömning medan Milla fick nöja sig med Muy bueno, vilket inte heller är fy skam. På dagens utställning var det vår dotter Lina som visade Milla, sin favorit bland våra tikar.

 

Ännu en trevlig utställningshelg är till ända. Ett varmt Tack till Cattis, Lina o Rafa för hjälpen i och utanför ringarna.

 

Hemma i Sverige agerar husse chaufför åt vår Honey som skjutsas till date med Macho (se valpsidan). Vi håller nu alla tummar för att det ska uppstå ljuv musik mellan dem så vi kan få se fram emot en knippe små knytt i valp lådan.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-11-27

 

Norge resan med Hamar som mål, var mörk, snöig och lång. Men med humöret på topp, för i Hamar skulle vi ju äntligen få träffa alla gamla och nya bekantskaper. Ja de nya är de som vi haft cyber kontakt med men inte haft nöjet att träffa live. En sådan ny trevlig bekantskap var Sylvia med familj från kennel Kinkade med lilla Mocha (JD Oliv-ia). Några av de gamla bekantskaperna som fanns på plats var Kaja (kennel Chi O´din) och Göran (Theneicans). Såväl Kaja som Göran hade med sig strålande resultat hem. Görans tik slutade som BIM. GRATTIS.

 

Domaren hade ett styvt jobb med att välja ut de bästa hundarna för dagen. Hela 45 tikar var anmälda och de blå banden duggade tätt. För första gången hamnade ett hos oss, dock följt av en mycket bra kritik där den irländska damen speciellt lovordade Honeys trevliga temperament.

 

Tea o Milla fick röda band, även de med mycket fin kritik men det räckte inte ända fram till någon placering. Tea visades föredömligt av Mats, som lyckades hålla sina ”franska” nerver i schack ;-) Jag själv är inte nöjd med min insats, jag har under åren i Spanien alltid visat mina hundar fristående. Efter ett långt uppehåll ifrån ringarna skulle jag förstås tränat mer, både för min egen del och för hundarnas. Här i Skandinavien visas hundarna mer uppställda och mer ansvar läggs på den som håller i snöret. För det är ju ändå så att med god handling så tar man fram det bästa hos sin hund. Bakläxa för mig alltså som inte lagt ner tillräckligt med krut på att ”hjälpa” mina hundar att visa upp sig från sin bästa sida.

 

Helgen var i sin helhet mycket trevlig och förutom de ovan nämnda vännerna träffade vi fler nya o gamla ”hundkompisar”. Marianne från Black Jax var ett kärt återseende, men tyvärr har man ju inte så mkt tid för babbel som man skulle vilja.

 

Tiden gick fort och snart var det dags att packa in sig i bilen igen för att styra hemåt i snöyran. Hemma väntade Zippan som bott hos min bror under helgen. Hon var minst sagt utpumpad J Pelle tar sitt hundpass på stort allvar och Zippan hade fått långa härliga promenader. Efter långa välkommen hem kramar kurade alla hundarna ihop sig med oss i soffan under filtarna.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-11-22

 

JURIDIK-KVÄLL FÖR UPPFÖDARE...

 

Juridik, ja det var vad vi fick oss till livs i går kväll.

 

Gunilla Skoglund som har många års erfarenhet som uppfödare och aktivt arbete med olika funktioner inom kennelklubben lotsade oss galant genom avtal av alla dess slag. Vad vi ska känna till och tänka på. Framför allt vikten av sunt resonemang. Och visst är det väl så. Respekt för varandra, tillit, öppenhet och ärlighet ska vara grundstenarna i allt.

 

När man som valpköpare står på tröskeln med sin efterlängtade lilla valp, ja då är man kanske inte alltid så klarögd och tänker på allt. Där har vi som säljare ett stort ansvar att förmedla våra kunskaper. Gunilla återkom flera gånger under kvällen till hur viktigt det är med god kommunikation.

 

Förutom all viktig kunskap som förmedlades under gårdags kvällen blev det för mig en del trevliga återseende. Alla välkommen hem kramar som delades ut, värmer i den grådisiga kylan som november bjuder på. Saknaden efter vännerna och solen i Spanien vägs upp av trevliga välkommen hem telefonsamtal, inlägg i gästboken och inbjudningar till trevliga fikastunder.

 

Utställningsschemat för nästa år börjar ta form. Som planerna ser ut för dagen så börjar vi i Göteborg i januari. Förhoppningsvis ska vi ha valpar i början av året men det är inget vi kan schema lägga J

 

På lördag packar vi bilen och styr mot Hamar så håll gärna tummarna för bra väglag och goda resultat. Till alla er som ska dit, kör försiktigt och Lycka Till i ringarna.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-11-03

 

Efter att ha stressat runt som ett skållat troll med packningsbestyr  mm  var jag minst sagt rätt sliten och tackade konsekvent nej till alla vänliga inbjudningar som trillade in under mina sista veckor i Spanien. Några av ”nyfunna” goda vänner tyckte dock  inte att jag kunde smita iväg utan ett riktigt flyttkalas. De tog saken i egna händer och i rena möhippeandan helt enkelt kidnappade mig en kväll o sen bar det iväg på restaurang och en god middag, vackra presenter  en massa trevlig musik underhållning bjöds det på.

 

Trots trötthet, tidsnöd och allt annat som hör till när man flyttar fick jag en oförglömlig kväll. Tack snälla Cattis som höll i trådarna och stort tack till Margret, Birgitta, Ulla med make, min egen ögonsten Lina med vännen Rafa, våra kära vänner Marie och Centh. ”Familjen i baren bredvid ” för kaffe och tårta. Janice för goda kakor och alla andra som tittade in för att önska trevlig resa. Ett varmt och innerligt tack vill jag rikta till er, Marie o Centh igen för att ni körde mig till flygplatsen, väntade där med mig i timmar och såg till att jag kom iväg ordentligt med kartonger o hundar.

 

Goda vänner är guld värda.

 

Hemma väntade Mats och ett knippe hundar ivrigt på sin hemvändande matte som omedelbums satte igång med att anmäla till utställningar och boka hotell.

 

Vi börjar i Hamar nu i november med tre av hundarna. Sen bär det av tillbaka till Alicante i början av december med två, utställningsåret avslutas med Bonnie på stora Stockholm.

 

Hundarna är ystra som kalvar på grönbete o far fram i vilda lekar på gräsmattorna, tumlar runt i lövhögarna och leker ta fatt i skogen. Trots den ovana kylan njuter de liksom matte av promenaderna.

 

I december får det bli strandpromenader igen ett par veckor med sand mellan tårna. Det är inte illa det heller J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-11-02

 

Utmaningens stafettpinne har landat hos oss. Överlämnad av vår webmaster Nina med kennel Grumium.

 

Eftersom utmaningen framför allt har varit hos dobbisar så får Zippan representera hos oss. 6 st underliga/konstigheter. Zippan har många personliga idéer så det ska väl inte vara så svårt.

 

1. Zippan vill inte sova förrän husse har stoppat om henne med filten på kvällarna, tycker att hon borde få andningsproblem där under, ja hela Zippan ska vara under filten, huvud och allt.

 

2. Vidare så flärpar Zippan med öronen, om hon råkat sparka av sig filten under natten. Vilket brukar vara ett par tre gånger varje natt. Att hon flärpar med öronen betyder att husse ska vakna och bre på henne igen.

 

3. Zippan är nikotinist! Snusdosor får man inte glömma framme om man lämnar Zippan obevakad. Att ta av locket o få sig ett skrovmål på snus ja det är en av Zippans passioner. Ingen är tillåten att röka inomhus hos oss men ute på terrassen är det ok, om man kommer ihåg att ställa undan ask koppen efter sig. Om någon inte hörsammat den uppmaningen så tar det inte många minuter förrän ask koppen är tom och urk.. renslickad. Plåtmage på den tjejen, aldrig ens tillstymmelse till illamående.

 

4. Tandskaller och öron flärpning är väl ett väl känt begrepp i dobbis kretsar. Zippan skallrar när hon blir ivrig, vill ha något som luktar gott, typ all mat. Och när vi tvåbenta härmar, försöker härma ska jag väl säga.

 

5. Kinesen! Ja det är Zippan när hon vet med sig att hon gjort något galet. När Zippan gör Kinesen ja då är det bara att kika runt. Kinesen kommer fram när tex Sophinken är länsad, snuset är uppätet, mat tunnan uppbruten. Och hur gör Zippan kinesen då? Jo hon stramar bak allt ansiktsskinn så ögonen blir smala springor och sen” skrattar” hon med hela munnen. (Skulle vilja kunna göra kinesen jag med, inte en rynka så långt ögat ser)

 

6. Att öppna dörrar är inga problem. Utåt eller inåtgående det spelar ingen roll, lätt som en plätt. Kan ju vara bra om man vill ta sig en tur på gen hand. Ja inte så långt då för helst vill jag vara där min familj är. Grindhaspar är ingen match heller, dom lyfter man ju bara upp med nosen sen är det fritt fram. Det är ju perfekt om man tex vill hjälpa till att gräva elefantgravar i den forna trädgården.

 

Slut på utmaningen

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-09-28

 

En bit i taget..

 

Bråda dagar är det. Husse vimsar mest runt o talar om hur mycket han har att göra innan flyttlasset ska dra norr över. Det gör det imorgon!  Mats, en knippe vovvar och en minst sagt fullpackad bil startar hem färden mot Sverige tidigt i morgon bitti. Själv blir jag kvar en månad till med ett par av pinnarna som sällskap.

 

Vi flyttar hem en bit i taget så att säga, vad ska lämnas kvar, vad ska med hem och vad är hemma egentligen?  Jo klart att Sverige är hemma, men ska vi verkligen bo där på ”riktigt” ja då får vi sätta igång att leta hus på allvar. Lägenhets boende känns inte så frestande. Men var sak har sin tid, nu ska vi först få iväg första lasset imorgon.

 

Redan i december åker jag tillbaka till Spanien efter 5 veckor som första etapp i Sverige, det är bäst  att vänja sig en bit i taget.. J I år är det Alicantes kennelklubb som arrangerar den stora Punto utställningen. Det vill vi ju förstås inte missa. 4 dagars utställning som vi kommer att ställa på i två av dagarna om allt går planenligt. Enda smolket är att jag inte kommer hem till Stora Stockholm som jag sett fram emot. Men några av våra hundar kanske kan deltaga ändå. Om goda vänner o Mats hjälps åt med handling så.. Ja vi får se, det ska säkert lösa sig.

 

Tyvärr har vi inte någon möjlighet att bjuda på några nya bilder pga allt dator krångel har jag fortfarande inte kunnat föra över några färska bilder till datorn.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-09-09

 

Datorhaveri !!

 

Det började med att mailen slutade funka o följdes av div andra problem som till slut resulterade i ett totalt haveri. Tråkigt nog försvann allt, verkligen allt. Alla våra bilder, dokument mm försvann, för någon back up hade jag ju inte. Oproffsigt, ja jag vet.

 

Hur som helst så är vi nu tillbaka i cyber världen  med en norsk dator, på spansk mark med hjälp av en engelsk dator doktor.

 

Dagens stora nyhet är dock att vi, Mats o jag o våra fyrbenta vänder tillbaka till Sverige efter våra år här nere i värmen. Inte för att vi tröttnat på sol o värme, snarare för att vi saknar er där hemma, så när Mats fick ett erbjudande om ett arbete i sin ”gamla” bransch så tog det inte så lång tid att bestämma sig. Dock behåller vi vår spanska bostad som fritidshus för Spanien är ett härligt land att vistas i.

 

För min del ska det bli underbart att få återknyta kontakten med mina små barnbarn, som snarare känner mig som damen med hundarna än som farmor. Sorgligt men helt sant.

 

Ser också verkligen fram emot att träffa alla vänner o bekanta, en del av er har jag inte träffat sen vi flyttade hit.

 

Vad våra hundar tycker om förändringen får vi se så småningom, att de inte gillar kyla det vet vi ju men det finns ju så fina täcken som bara väntar på att bli köpta o använda av våra små fröknar.

 

Ha det jättebra allihop.. snart ses vi.. i och utanför utställningsringarna.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-08-04

 

Nyheter juli

 

MANAÑA..MANAÑA

 

Vi har tagit till oss spanjorernas klassiska manaña manaña. Under vår tid här nere i Sydeuropa har vi numera långt mycket mer förståelse för det långsammare tempo som råder. Men det ska villigt sägas att det mer än en gång har varit frustrerande att vänta på någon som lovat dyka upp en viss tid och sedan kommit släntrande i makligt tempo långt senare än den avtalade tiden. För oss som fått inpräntat sen barnsben hur viktigt det är att passa tider, och rusat fram i livet i flygande fläng, för att punktligt vara på plats många gånger med andan i halsen, ja vi framstår snarast som en smula hysteriska. Tranquila, sker det inte idag så sker det en annan dag. Ta vara på livet och tiden. När termometern håller sig en bra bit över 30 grader, ja då är det enklare att förstå att allt får ett makligare tempo. För vem orkar hasta fram?

 

För våra värme älskande  hundar är det här nog den optimala platsen i livet. Men inte ens de orkar med några livliga aktiviteter på dagtid. De ligger oftast på sol sängarna med magen i vädret o bara njuter. Kvällspromenaderna är numera förskjutna till natt promenader. När klockan närmar sig midnatt har temperaturen sjunkit till behagliga 23-24 grader och alla piggnar till.

 

Brutus anpassade sig snabbt till sin nya stora flock av två- och fyrbenta, och lever nu livets glada dagar med sitt gäng med fröknar. Han tycker sig nog ha kommit till himmelriket: Härligt väder och ett gäng snygga tjejer att hålla ögonen på. Vad kan man mer begära? ;-)

 

De tidigare utlovade bilderna kommer... manaña manaña...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-06-20

 

FLOCKEN ÄR SAMLAD !

 

Ja så är vi då tillbaks i Spanien efter att ha varit hemma i Sverige. Med oss hit följde Lina, vår dotter och hennes fina DP hane. Brutus (Humblepup Lusty Boy) är svensk och finsk utställningschampion och en mkt trevlig herre. En coolare kille får man leta efter. Det är inte mycket som kan få honom att tappa fattningen. Efter ett par lugna år med Lina i Sverige är det slut på friden, här nere med resten av familjen är det full rulle. Brutus tar dock det mesta med ro, och ser snarast en smula generad ut åt de vilda fröknarnas framfart, när de ohyfsat tränger sig fram för att försöka sno åt sig de godaste smakbitarna, den lediga famnen eller när de leker sina vilda lekar. Han sitter lugnt o kikar på dem med en överseende min o tycks tänka: Ja den ungdomen! J Brutus är en riktig gentleman och får mig ofta att tänka på en engelsk butler. Artig o tystlåten finns han där som en klippa när hela havet stormar. Än en gång vill jag rikta ett varmt tack till Sussie på Kennel Sorita som överlät denna härliga hund till oss. Bilder på Brutus kommer snart.

 

Alla våra små pinnar var med till Sverige och de såg verkligen ut att njuta lika mkt som vi av den härliga grönskan, att kunna sträcka ut på blommande gröna ängar är nog höjden av glädje. Värre var det när det regnade som det tyvärr gjorde en del dagar, men det är ju det som är källan till allt det gröna. Här är det mesta redan gulnat och sönderbränt, av den heta solen, trots det idoga regnandet under våren. Men vattnet är varmt, säger de som har badat.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-05-24

 

Excelente... Excelente... Excelente... Excelente !

 

Ja det var helgens resultat. Årets punto utställning i Talavera hade samlat ett gäng mycket prydliga DP från flera olika länder. Att det är en utställning som är viktig för väldigt många, märktes inte minst på att inhyrda proffshandlers tog hand om en del hundar som visades.

 

BIR-hund blev Digo Diego De los Valientes, en championhane som Bonnie på ett flertal utställningar har stått mot i kampen om BIR och BIM, de flesta gångerna har det varit Bonnie som dragit det längsta strået. Denna gång var det dock Diegos tur att kamma hem BIR:et med hjälp av en mycket skicklig proffshandler. Diego är för övrigt halvbror med Bonnies valpar, de har alla världsvinnaren Osborn till pappa.

 

Vem som blev BIM denna gång ska jag låta vara osagt, det blev lite rörigt ett tag med alla hundar som skulle ut och in ur ringen, nummerlappar som skulle byta plats osv så jag har tyvärr inte riktigt koll på BIM-hundens namn.

 

Något som var utmärkande för denna utställning, gällande deltagarna i DP-ringen, var att det i stort sett enbart var ”proffs” på plats och så vi då... J Med proffs menar jag då att, åtminstone vad jag kunde se, det inte var något ”blåbär” med. Samtliga var etablerade kända kennelinnehavare.

 

Som vanligt hade vi en trevlig weekend om än en smula för varm, bilens A/C och fläkt gav upp andan. Att åka tur o retur i över 80 mil i 30 graders värme utan fläkt och kyla, ja det är inget att avundas. Husse hade dock köpt en liten egen fläkt till hundarna som pluggas in i tändaruttaget i bilen, förutom att den förde ett himla liv så var den helt ok.

 

Nu är det stiltje på utställningsfronten en tid framöver.

 

Däremot hoppas jag att det inte blir stiltje i Gästboken. J Vår webbmaster håller på att fixa med en sådan. Tack för det Nina.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-05-09

 

Sköna Maj välkommen !!

 

Den riktiga (för)sommaren är här o vi njuter av den. För min del är det perfekt, vill inte ha varmare o inte kallare. Det är endast en snäll lätt bris, blå himmel och sol. Alldeles lagom, våra pinnar håller nog med, asfalten är inte för het, och det grönskar faktiskt här tack vare det onormalt mycket regnandet. Vi är inte så bortskämda med allt det gröna, förutom på konstbevattnade gräsmattor o i trädgårdarna förstås. Men där blomstrar det desto mer året runt.

 

Honey har tydligen bestämt sig för att hoppa över detta löp eller iaf senarelägga det rejält. Det gör att vi får ändra lite. Det blir inga valpar som planerat under sommaren. Men Honey som ännu är en ung fröken har tiden för sig. Det betyder också att hon kommer ut på fler utställningar innan det är dags att axla mammarollen.

 

Till er som visat intresse för en valp ur den här kombinationen, önskar jag en skön sommar och välkomna tillbaka i höst om intresse kvarstår.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-04-14

 

Om drygt en månad är det dags för höjdpunkten på utställningsåret i Spanien. Då är det den stora Punto utställningen i Talavera de La Reina (Madrid).

 

För att uppnå statusen Spansk utställnings champion så är det obligatoriskt med cert från punto utställning. I år har vi två chanser att stå för certet som kan leda till championatet. Tur för oss så går i år den andra obligatoriska utställningen i Alicante, nära o bra. Det är vi inte bortskämda med. Spanien är ju stort, iaf med svenska mått mätt och resorna blir väldigt långa för det mesta.

 

Till punto utställningarna kommer alla som vill ha det åtråvärda certet. Det är förstås hård konkurrens om dem med tanke på att det bara är ett fåtal gånger om året som de delas ut. Förra året lyckades Bonnie med sin självklara vinnarinstinkt trava till sig en BIM placering och certet som gav henne titeln EUCH ! Åh vad glad jag var, vet inte vem som skuttade o hoppade mest i yran, jag eller Bonnie. Många kindpussar o kramar senare satt jag i bilen med ett lyckligt leende från öra till öra hela vägen hem. Att Tea blev BIR valp glömdes nästan bort i den allmänna glädjen över Bonnies resultat.

 

Bonnie EUCH i Talavera 2006!

 

Men nu är det nytt år och varje utställning är en egen utmaning. Vi har ännu aldrig ställt mer än en gång för samma domare så vi vet ingenting på förhand vad domaren för dagen föredrar. Det i sin tur gör förstås att det är extra spännande varje gång vi äntrar ringen.

 

Till Talavera de La Reina har vi anmält alla fyra pinne fröknarna, så om inget oförutsett inträffar så har vi Bonnie i championklass, Honey i öppen klass och småtjejerna i intermedia (motsvarande unghund i Sverige). Honey skulle fortfarande kunna gå i intermedia men vi är bara två som visar, så det fick bli så att Honey får gå med de stora damerna. Om våra fröknar faller domaren på läppen och ska in o möta varandra, finns det säkert någon spansk gentleman som kan visa någon av dem åt oss hoppas jag.

 

För Tea blir det come back efter sin olycka. Vi tycker att hon rör sig i det närmaste helt ”rent”, men hon har ett inte alltför smickrande långt ärr på benet. Musklerna på det låret är inte heller riktigt lika fina som på det andra, tycker iaf inte jag, men kanske är jag över kritisk. Vi får se vad domaren anser, det är ju på vänster bakben så han kan ju se det ordentligt vid granskningen. Det ger ju oss en liten fingervisning om hur mycket det kommer att påverka hennes framtida utställningskarriär. Olika domare tycker förstås olika men jag är ändå spänd på att höra hans omdöme.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-04-08

 

Tack för alla trevliga hälsningar inför påsken, till alla er önskar jag en riktigt GLAD PÅSK

 

Påsken är för mig den tid när våren ska anlända. Det är inte utan att jag får lite ”hemlängtan” till Sverige när jag ser på bilderna med blommande syrener och penséer.

 

Buster - den omutbare...

 

Här poserar vår lilla tibbe Buster, som sedan ett antal år tillbaka är änglahund. Bilderna är tagna Busters sista sommar, nosen är grå men han var ointagligt herre på täppan. Zippan fick se sig besegrad vid varje försök när hon i ungdomligt oförstånd försökte sätta sig upp mot honom. Med ålderns rätt satte han Zippan på plats. Men de hade mycket roligt tillsammans trots både storlek och ålders skillnad. Buster var absolut omutbar! Och han var min, han var en riktig mattehund. Husse gjorde åtskilliga tappra försök att muta sig till Busters vänskap. Men det var tji. Buster ansåg sig vara mattes hund punkt slut. Inte någon idé för någon annan att försöka.

 

 

På tal om tji, se på Bonnie här nedan. Med den minen, kan man riktigt se hur hon tänker: Tji fick du!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-04-02

 

Ja så har då regnet kommit till oss. Inte kul men det behövs. Tycker ju inte pinnarna förstås. Mys under filtar i soffan är vad som står högst i kurs för dagen. Promenaderna har hamnat långt ner på önskelistan. Utom hos Milla, för hon följer lika glatt med ut, trots hällande regn. Studsar gladeligen fram i för henne bassängstora vattenpölar, leker o sprätter så lervattnet stänker. Dvärgpinschrar gillar oftast inte att blöta ner sig, men ingen regel utan undantag, i den här flocken är det Milla som är undantaget med besked.

 

Till helgen kommer efterlängtat besök från Sverige. Våra goda vänner ska lämna det soliga vårvädret för att möta ett regnigt Spanien. Brukar ju vara tvärtom. Som tur är det hundvana gäster som anländer. Vår hundflock har fått rätt ”fri uppfostran” (trots att såväl husse som matte har ett förflutet inom bruks o lydnad). Fri uppfostran i det här fallet, innebär bl.a. att om man är en dobermann har man nosen på bordet vid måltiderna, det kan ju hända att en godbit passerar. Är man en liten Tea sitter man i husses knä, Bonnie som är en stor dam sitter förstås på en egen stol bredvid husse. Oftast är det husse som har den största uppvaktningen när det handlar om mat. Men så är han den som är mästerkocken i familjen och även den som generösast delar med sig. Inte bara vid maten står husse högt i kurs, efter mat och promenad kan det vara skönt att kura i soffan tillsammans. Vad sägs om fyra pinnar, en dobermann och en husse i en tvåsitssoffa, låter trångt, men bevisligen så går det.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-03-18

 

Härliga Hundar...

 

Ja så vill jag sammanfatta svaret på frågan om hur en dvärgpinscher är. Jag har vid ett flertal tillfällen fått frågan... Hur ÄR en dvärgpinscher?

 

Fantastisk glädjespridare, sängvärmare, joggingkompis, artist, ballerina och soffpotatis mm. Ja dvärgpinschern är en hundras som kan passa allas tycke o smak. Vill man ha en kompis som hänger med på det mesta så är DP ett gott val. Så länge man inte gillar långa promenader i hällande regn o blåst förstås. Läste någonstans att DP:n  är vår minsta brukshund och det tycker jag nog kan vara en träffande beskrivning.

 

Den så flitigt använda meningen om stor hund i liten förpackning stämmer till punkt o pricka på en DP. Det är lätt att falla för den pyttelilla valpen som tultar runt på de yttepyttesmå benen, men dock ska man inte låta sig vilseledas av den lilla näpna uppenbarelsen. För i den lilla kroppen ryms en bamsestor hund. En dvärgpinscher är snabb i tanken och blixtsnabb i benen så helst ska du vara snabbare än så.

 

Mycket finns att läsa om vår härliga lilla ras, många hemsidor har fina bilder och trevliga texter. Leta, läs o le. J

 

Tea är tillbaka i kanon form, tycker hon själv iaf. Vi försöker fortfarande att hålla henne på mattan ännu en tid, så gott det nu går. Vad vi kan se nu så fungerar det skadade benet bra, ett riktigt tränat öga kan nog se att det finns en tendens till lite oren gång men förhoppningsvis ska det försvinna så småningom.

 

Trots att alla våra tjejer är rent ut sagt helt galna i mat, och skulle aldrig falla sig in att dela med sig en smula ur sin egen skål. Så kan de gladeligt dela broderligt eller kanske vi ska säga systerligt när de får bara en tallrik med gott på. Stackars Zippan med sitt stora tryne får däremot inte gärna vara med.

 

"Ingen risk att ni sparar nåt till mig va?"

 

Till er som väntar på Honeys valpar. Hon har inte visat några tecken på att börja löpa än. Tålamod är ordet och under tiden ni odlar det, passa på att njuta av det vackra vädret, gå ut i solen o låt vårkänslorna spira.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-03-03

 

Ännu ett återbesök på djursjukhuset är avklarat. Veterinären gav oss goda förhoppningar om att vår mesta vilding troligen blir i det närmaste fullt återställd. Och äntligen fick Tea klartecken för lite längre promenader. Till Teas stora förtret, dock fortfarande med koppel på.

 

Förfrågningar och intresseanmälningar börjar droppa in gällande vår planerade valpkull. Det är fantastiskt roligt att fler än vi tror på den här kombinationen.

 

Om ni mailar använd mailadressen som finns längre ner på sidan. Hör gärna av er med frågor som ni har, vi ser det som en fördel att ha god kontakt med intresserade valpköpare redan på det här stadiet.

 

Aktuell mailadress:

 

maria@quicknet.se

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-02-24

 

En vecka har gått sedan vi var i Granada och massor av gratulationer har kommit in på olika vägar. Till alla er som hört av er vill jag rikta ett varmt tack för att ni lyckönskar och gläds med oss.

 

Många undrar också hur Lilla Teas rehabilitering fortskrider. Glädjande nog kan jag berätta att så här långt så ser det ut att gå bra. Självklart kan vi inte i dagsläget sia om hon blir helt och fullt återställd. Men hon har gjort fantastiska framsteg sen hon fick slippa det stora bandaget. Hon använder sitt opererade ben mera nu. Tea vill gärna skutta fram, hoppa och studsa som vanligt, men vi kan se att ibland hänger inte benet med riktigt på hennes upptåg, som vi i vår tur försöker dämpa så gott det går.

 

En stunds vila i solen...

 

Ännu har hon inte fått börja leka med de andra hundarna. Men promenaderna har blivit lite längre, dock fortfarande i koppel och i den mån det går, i skritt eller långsam trav för att ge musklerna en chans att byggas upp på rätt sätt igen. Simtränig står också på programmet, eftersom Tea är en mycket liten och nätt fröken så passar badkaret utmärkt som simbassäng. Sele på och ett stadigt tag i den, sen kan Tea paddla på så mycket hon orkar och vill, på stället… är det det som kallas att trampa vatten kanske? J Badkaret håller ju inte för någon långdistanssimning precis, men för träning av ett opererat litet pinscherben duger det gott. Nu håller vi tummarna för att veterinären också tycker att det ser bra ut, när vi ska på ytterligare ett återbesök i nästa vecka.

 

Hallå! Släpp ut mig nu!

 

Så till sist till alla er som är nyfikna på Honeys blivande dejt, kika in på valpsidan. Vi tror på den här kommande kullen, såväl mentalt som fysiskt, och i mina ögon är det en mycket spännande och lovande kombination.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-02-18

 

Ett bra Hundpang är Guld värt. Zippan älskar ”sitt” hotell så det var med gott samvete vi lämnade henne där, när det var dags för vår Granada weekend. Zippan är stammis på sitt hotell och enda nackdelen vi hitintills stött på är att hon ibland har fått lite för mycket mat, men Zippan själv är lycklig för hon är ju oerhört matglad.

 

När Zippan var incheckad styrde vi vidare mot Granada. Denna helg var Bonnie, Honey och Milla anmälda. Lilla Tea olycksfågel är ju långt ifrån i utställningskondition än men hon fick följa med för sällskaps skull.

 

I Granada blandas gammalt och nytt...

 

Lördagens Domare Adolfo Martinez föredrog till hundra procent: små svarta pinnar med kuperade öron och svans. Med tanke på detta så var vi nöjda med att kunna lämna ringen med tre Excelente-fröknar. Trots öron och svansar i behåll.

 

Som alltid i Granada lagas det jättepannor med paella som är fantastiskt goda. Dess dofter sveper fram över utställningsområdet och för med sig allehanda  aromer. Vad sägs om paella marisco med räkor, calamares, musslor och annat av havets läckerheter. Den är min klara favorit. Tur med vädret hade vi också så vi kunde avnjuta lunchen utomhus i solen.

 

I Granada lagas god Paella

 

Söndagens Internationella utställning bjöd på samma startfält plus några extra tillkomna hundar. Dagens domare Manuel Ramirez gillade våra hundar, och bäst gillade han vår Bonnie som debuterade i Championklassen denna helg. Alla våra tjejer fick även idag Excelente och alla tre blev nummer ETT i respektive klass. Honey fick även R-certet.

 

BIR Granada Internationella JEAN DARK BONBON

 

BIM Granada Internationella DE LA BULERIA ANDA QUE NO

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-02-12

 

Äntligen har Tea fått av det varma bandaget. Naturligtvis ville Vilda Matilda genast börja studsa och hoppa men det får hon vänta med ännu en tid. Teas veterinär var i alla fall nöjd så här långt så nu hoppas vi att det ska fortsätta läka fint och Tea blir bra i sitt ben igen.

 

Alicantes djursjukhus

 

Vackert mosaikarbete på väggen i väntsalen.

 

Äntligen ska bandaget bort!

 

Teas veterinär kollar så att hon inte blir kuperad när

bandaget klipps... ;-)

 

Februari

 

Oj vad tiden går fort, vi är redan i februari och massor har hänt sedan förra uppdateringen.

 

Det mest dramatiska handlar om vår Vilda Matilda som några dagar gick under namnet Lilla Ynke Pynk !! En stor tratt om halsen och ett stort bandage om benet. Tea vår lilla akrobat är opererad i sitt ben och nu håller vi tummarna för att hon inte ska få några men av den vådliga incidenten. Tro nu inte att Tea tycker att hon ska hålla sig i stillhet! Nej om hon får bestämma så skulle det lekas vilda lekar och studsas precis som vanligt. Annat var det under de första dagarna efter operationen då var tom med lilla Tea lite spak, därav myntades namnet Lilla Ynke Pynk.

 

På den tiden vi hade hästar kallade vi det boxvila det Tea nu har med avbrott för korta små promenader. Boxen i Teas fall består av en stor hundbur, storlek modell för typ S.t Bernhard. Det går åt många, många ben, råa morötter och annat tilltugg för att hålla vår lilla vilde någorlunda stillsam. Korta promenader i koppel, inte alls kul tycker Tea som är van vid promenader innehållande mycket bus och lek med såväl våra egna som andras hundar.

 

Nu håller vi tummarna för att operationen har lyckats och att sjukgymnastiken ska återställa vår lilla stjärna i ursprungligt skick. Detta är tyvärr inte något som veterinären kunde lova till 100%. Risken finns att Tea kommer att få ett lite annorlunda rörelsemönster än före olyckan. Men huvudsaken är att hon inte kommer få några smärtsamma men. Hur det sen går med utställningskarriären är av underordnad betydelse.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-01-19

 

Solsken, ljumma vindar, blå himmel och framför allt att det är ljust hela dagen. Ja det är största anledningen till att vi tillbringar vår mesta tid i Spanien. Våra soldyrkande små pinnetjejer, föredrar också helt klart klimatet här, framför regn, snö och stormar som det svenska vädret har erbjudit senaste tiden.

 

 

På stranden i november...

 

Januari är för oss en lugn period, inga utställningar eller andra hundaktiviteter utöver de vanliga vardagliga... Det behagliga klimatet gör förstås att vi tillbringar mycket tid utomhus. Nu på vintern är det inte heller för varmt för hundarna med långa promenader. Senaste veckan har bjudit på sommarvärme med svenska mått mätt.

 

Solvargar...

 

I februari bär det av till Granada för två dagars utställning. Och där kan det vara väder. Oväder! Då blir det varma jackor på, både för oss och små hundarna. Förra året åkte vi 10 mil i snöstorm på glashala vägar. Med sommardäck förstås, vi är ju i Spanien. Som tur var så var vi upprymda och glada efter framgångarna i ringarna. Alla timmar som vi sniglade fram på isen gjordes med ett leende. Både Bonnie och lillasyster Honey tog hem BIR, BÅDA DAGARNA, Honey i valpklass. Som grädde på moset travade Bonnie till sig en placering bland Top Five i gruppen! Detta gjorde att ca 30 milen hem mitt i natten kändes mindre tröttsamma.

 

Bonzan i TOP FIVE flankerad av BIG-1 och BIG-2. Granada -06

 

Men nu är det nytt år, andra domare, andra hundar och nya förutsättningar. Det är alltid lika spännande. Ska domaren gilla min hund, vilka hundar kommer vi att möta denna gång? Men framförallt har vi ofta väldigt trevligt. Vi träffar många människor, från olika delar av Spanien, från Frankrike, Italien, England och även uppe från vårt kalla norden. Det är en gemytlig stämning runt ringarna, där alla pratar med alla även om språket inte alla gånger är gemensamt. Alltid är det någon som kan hjälpa till att översätta där det behövs.

 

Lilla Bonzan i stora Gruppen. Granada -06

 

Många är försäljningsstånden, men här är det mer salami, seranoskinka, oliver, bröd, ostar och vin. Inte lika många säljer hund burar och andra tillbehör som vi är vana med hemifrån. Men visst finns det, även om utbudet inte är lika stort.

 

Granadas utställningar har alltid varit väldigt välordnade med mycket serviceinriktade, trevliga funktionärer. Att Granada sen ligger vackert med närheten till Sierra Nevada gör ju inte upplevelsen sämre. Har man tid över så är det väl värt att vandra omkring i det otroligt vackra Alhambra. Eller bara sitta ner vid ett utekafé i den gamla delen av Granada där det finns mängder av kaffestugor och små hantverksbutiker. Skulle man sen vilja ta på sig skidorna för att susa ner för häftiga pister eller glida fram på tur ja då finns det också möjlighet för det.

 

Men än är det en månad kvar tills det är dags för oss att lasta bilen för en weekend med utställningar och god mat i glada vänners lag.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-01-09

 

Uppdaterat med texter om våra hundar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-01-03

 

Inledningsvis vill jag Tacka för ALLA fina Julkort och Nyårshälsningar som kommit via mail, gästbok, sms och telefonsamtal. Till alla er vill jag önska en God fortsättning på det nya året.

 

Här nere under Spaniens blå himmel och glada sol blir inte julen riktigt som hemma, men i sällskap med våra spanska vänner hade vi en trevlig julafton med mycket god mat och självklart var även tomten på visit.

 

Tomten hade förstås även klappar till våra hundar, bl a nya sköna filtar att gosa på, röda så klart. J

 

Det tar på krafterna att fira jul...

 

Nyårsafton här innebär, precis som i Sverige, fyrverkerier. Som tur är så bryr sig inte våra hundar om det, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är ett otyg. Sanningen att säga, så är det jag som är skottberörd, inte våra hundar. Tack o lov har jag inte överfört det till dem. Tea var nyfiken o ville ut för att kika på vad som hände, med svansen i topp sprang hon fram o tillbaka och tittade ut genom terrassfönstrena på den sprakande himlen. Helst ville hon vara med där ute i händelsernas centrum, de andra fyrbenta hade bara smak för sina julklappsben, inte ens bomber o stjärnregn kunde få dem att överge de extra goda benen som serverades.

 

Vi har planer att under året låta vår Honey bli mamma för första gången.

Honey, vår absolut gosigaste, keligaste och  svansviftande lilla fröken. Vi hoppas och tror att Honey kommer att föra vidare sitt mjuka trevliga sätt till sina kommande valpar. Honey har den välmeriterade Dobbie (Kennel Jean Dark, se dvärgpinschergalleriet - Sorita's Nora Olympic Swimmer) till mamma och vår egen framgångsrika Bonnie till syster. Mer information om valparnas pappa kommer snart, men redan nu kan jag säga att det blir en välmeriterad, frisk o trevlig hane som Honey ska på dejt med fram på vårkanten. J

 

I år har vi också siktet inställt på att försöka vara med på en del utställningar i Sverige. Än är inte schemat spikat, men förhoppningsvis ska det gå att sy ihop ett hållbart program, där såväl valpar och utställningar i olika länder ska få plats.

 

Bildserie featuring Zippan & co!

 

Lite gymnastik kan ju inte skada...

 

Sinnebilden för galen dobermann... Kolla in den blicken!

 

Ooops... Hon ser ju livsfarlig ut!

 

Spänningen är oliiidlig... Ska hon överleva angreppet!?

 

Tupplur efter frukosten... Juldags morgon 2006.

 

Anm. Under fotograferingen kom inga hundar till skada... ;-)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-12-17

 

Lördag

 

Valencia Nationella

 

Med bilen full av packning o tre glada pinnar åkte vi, sent fredag kväll mot målet Valencia. Även denna helg skulle tillbringas på tvådagars utställning med början på lördagen med Nationell, för att avslutas på söndagen med Internationell. Timmen var sen, för att inte säga mycket sen, innan vi packat ur bilen, rastat hundar och installerat oss på hotellet.

 

Domare på lördagens nationella var Rafael Malo Alcrudo.

Först ut av våra hundar var Honey, domaren gav henne Excelente och hon fick således fortsätta till bästa tikklass där hon dock blev nr 2 efter dagens BIM hund. Hennes namn har jag tyvärr inte 100% koll på, så det får vara osagt. Med sig ut ur ringen fick Honey förutom sitt excelente även R-Cert.

 

Så var det då dags för våra två små popcorn - Tea och Milla - i juniorklassen.

Tea, vår minsta men dock inte yngsta fröken, var först till granskning. Och liksom de andra gångerna, när de här små prydliga fröknarna stått mot varandra, har Tea gått segrande ur duellen. Båda fick Excelente !

 

Dagens BIR hund El Valiente Gerbal.

 

Nu var såväl hundarna, husse o jag både trötta o hungriga. Snabb tillbakafärd till hotellet, middag o rastning, sen en välbehövlig siestaslummer.

 

Strax utanför hotellet fanns ett stort tivoli som vi besökte på kvällen, och husse som är familjens turknutte vann ihop en hel djurpark att ta hem.

 

Honey o Tea bekantar sig med nykomlingarna.

 

Tea har oskadliggjort inkräktarna...

 

Tea med sina byten.

 

 

Söndag

 

Valencia Internationella

 

Domarbyte, dagens domare Mario Gil De Biedma.

 

Dagen blev i stort sett en upprepning från gårdagen. Dock stod gårdagens BIR hund som dagens BIM och BIR blev istället Finest Lady De Los Valientes. Våra hundar fick återigen Excelente alla tre.

 

Då vi inte hade någon hund med i gruppen, kunde vi lasta och påbörja resan hemåt medan det fortfarande var dagsljus. Här är det ju annars obligatorisk närvaro i gruppen om man fått utnämnandet Bäst i rasen. Ibland kan det vara ganska frustrerande att sitta och vänta, i värsta fall många timmar innan det är dags att gå in i grupp finalen, särskilt om man vet att man har många mil framför sig för att komma hem.

 

Nåväl nu är vi hemma, hundarna har ätit och varit på en välförtjänt långpromenad. Och allt är lugnt i stugan.

 

Nu står julen för dörren och med den börjar ett längre utställningsuppehåll, troligtvis blir det inte någon utställning för oss förens i februari då Granadas årliga tvådagars utställning går av stapeln.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-12-10

 

Lördag

 

Alicante Nationella

 

Uppladdningen inför Alicantes årliga stora utställningshelg kunde ha varit mycket bättre.

 

Med husse sängliggande med en ovanligt ilsken baskelusk i magen fick planerna ändras, inte ens med kvinnlig simultankapacitet klarar jag att visa alla hundar ensam varav fler i samma klass. Så ett par av våra anmälda hundar fick stanna hemma och hålla husse sällskap. Domare för dagen var den mycket sympatiske och kunniga Gerardo Meijer.

 

Vår gladaste o mesta svansviftare Honey Pie charmade som alltid alla omkring sig med sitt härliga sätt och även idag fick hon Calificacion Excelente av noggranne Meijer. Dagen avrundades med Honeys placering tvåa bästa tik efter BIR hunden Made in Spain Farabela med ägare och uppfödare Jaquelin Pons  i kopplet.

 

 

Söndag

 

Alicante Internationella

 

Söndagen började lika illa som lördagen, husse fortfarande sängliggande i sällskap med den elaka baskelusken. Men i dag fick optimisten i mig råda. -Ta med alla tre pinnarna, det ordnar sig alltid! Och det gjorde det faktiskt om det än hängde på sekunder!

 

Cattis, den blixtinkallade ”handlern”, dök upp vid ringside exakt i samma ögonblick som det var dags att äntra arenan. Cattis som aldrig satt sin fot på en hundutställning, än mindre travat runt i ringen med en busig DP fröken i snöret, med andan i halsen styrde hon galant runt vår lilla Tea som hon aldrig gjort annat. Så galant att Tea utnämndes till dagens BIR junior!!

 

Tack Cattis för att du med blixtens hastighet lämnade pyjamasen o frukostbordet för att visa Tea till BIR segern.

 

Vår lilla Milla som med härligt självförtroende dansar fram i ringen blev tvåa bästa juniortik efter BIR vinnande Tea.

 

Så var det dags för vår goa glada Honey. Även idag fick hon möta gårdagens BIR hund Made in Spain Farabela och matte Jaqeluin och även idag fick vår Honey se sig slagen på målsnöret av BIR vinnaren Farabela. Honeys placering idag, tvåa bästa tik med R-CERT och R-CACIB.

 

Dagens domare var Fernando Quilis Bonet.

 

Senare under kvällen nåddes vi av det glada beskedet att Bonnie fått CK på Stora Stockholm! Domaren var enligt uppgift väldigt snål med att dela ut röda band och CK så vi är väldigt nöjda och glada för Bonnies resultat. Bonnie visades proffsigt av Sussie Nilsson Kennel Sorita.

 

Stort Tack Sussie för all hjälp med vår fina Bonnie.

 

Sammanfattning av helgens utställningar

 

Alicante Nationella:

 

HONEY PIE  2:a bästa tik  Calificacio´n Excelente

 

Stora Stockholm:

 

BONNIE  CK

 

Alicante Internationella:

 

MILLA 2:a bästa junior tik

 

TEA 1:a junior tik BIR junior

 

HONEY 2:a bästa tik R-CACIB

 

Alla med Calificacio´n Excelente

 

Nu laddar vi om till nästa utställnings helg och hoppas att baskelusken har flyttat ut från vårt hus o att alla är fit for fight.

 

Efter en lång dag med utställning är det skönt att

få på sig nya pyjamasen och gå o lägga sig.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-12-06

 

Nya bilder i Galleriet på Honey Pie, Kamomille och Ice Tea.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-11-30


I dag har vi besökt Djurkliniken i Arboga där Tea och Honey har blivit ögonlysta av specialisten Erik Kjellgren. Båda våra tjejer fick helt godkänt dvs UA. Vi har även kollat deras patella och det var samma positiva UA resultat.
 

Det är väl värt att åka några x:tra mil för att få vänligt bemötande och mycket samlad specialist kompetens under samma tak.
 

Tidigare i veckan besökte vi Vita Huset i Rosersberg där fick vi en rundvandring i det nybyggda fina Hundpanget. Och som grädde på moset var hundfotografen Ammi på plats så nu väntar vi med spänning på nya bilder på våra pinnar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-11-26

 

Utställningsgemyt i Spanien :-)


Idag har vi tillbringat dagen på Internationell utställning i Torre Pacheco/Murcia.


I unghundsklassen hade vi Jean Dark Honey Pie som med sin ständigt viftande svans charmade domaren. Han hade visst bestyr med att bedöma hennes rörelser till att börja med, för Honey viftar inte endast på svansen - hon viftar med hela kroppen vår glada lilla tjej. Men med sig i bagaget hem hade hon mkt fin kritik med Calificacion Excelente!


I juniorklassen deltog vi med Jean Dark Ice Tea och debuterande Jean Dark Kamomill. Även husse debuterade i dag, han visade såväl Honey som Tea och med nerverna under kontroll styrde han runt våra busar som han aldrig gjort annat :-) Vår lilla studsboll Milla hamnade på min lott. Den lilla vilden hoppar vanligtvis fram som en känguru på bakbenen och lite känguruhoppande tillät hon sig även idag, trots idogt tränande för att hon bokstavligen skulle hålla sig på mattan. Hur som helst gillade domaren vad han såg och bäst gillade han TEA som blev bästa junior tik med Milla på tredje plats. Mellan oss hade vi en spansk gentleman som under dagen försökte köpslå med oss. Milla var hans favorit och han tyckte  att vi kunde byta hund + att han skulle ge en slant emellan mot hans tik. Men mina pärlor är inte till salu och det förstod han väl och inga sura miner syntes.


Mycket nöjda styrde vi hemåt med tre ypperligt fina kritiklappar och våra fina vovvar sover nu gott efter en lång dag.


Grattis till dagens BIR o BIM


BIR Romeo De Gerbal
BIM Made in Spain Farabela

 

 

Congratulations to


BOB and BOS in Torre Pacheco/Murcia
Romeo De Gerbal and Made in Spain Farabela.
 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-11-18

 

GRATULATIONER till Bonnies mamma Dobbie, som idag kan lägga ytterligare en titel till sin redan tidigare tunga meritlista: NORDISK VINNARE 2006...!!

 

CONGRATULATIONS to Bonnie's mother Dobbie who as from today can add another title to her name: NORDIC WINNER 2006...!!

 

FELICIDADES por la nueva ganadora Escandinava de Dobbie, la mama de Bonnie...!!
 

SUCH NUCH DKUCH NORDUCH NV-02,03 NORDV-06

Sorita's Nora Olympic Swimmer

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2006-11-17

 

Ett fotoalbum med bilder från våra hundars vardagsliv är under uppdatering. Se under "Hundarna".

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-11-15

 

Länksidan är under uppdatering...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-11-13

 

Nu finns vi ÄNTLIGEN online! En del sidor saknar fortfarande information, men det kommer...