Kennel Bonzip nyheter

 

Tidigare nyheter här

 

 

2008-12-10

 

VALPAR... VALPAR... VALPAR......

 

Nu busar vi mamma!

 

Kan man bli ljuvligare än så här?

 

Det är min filt!

 

Passa dig! Bytet är mitt.

 

Valparna växer så det knakar och är lika matglada som våra andra hundar. Huvudstupa ner i skålen när maten serveras men ännu står en slurk från mamma högst i kurs.

 

Mätt!

 

Puss och...

 

... kram!

 

Bonnie är en fantastisk mamma med ett otroligt tålamod med sina små vildbasar, för vilda är de verkligen, så små de är. Fortfarande är Cazpar den lugnaste och den som gärna kan krypa upp i famnen för en stunds lugnt gos medans syskonen röjer i vilda lekar. Carmen och Carlitoz kommer gärna och myser i knät en stund men snart är de på språng igen.

 

Valpar, valpar... Nu är jag trött på allt valpsnack!

 

2008-12-09

 

TJOCK SNYGG HUND MED FINA MUSKLER VINNER SIN KLASS !!

 

I väntan på att äntra ringen såg vi ett skyfall av blå band, ja vi och många med oss upplevde det i alla fall så. Nu ska det ju inte glömmas bort att en tvåa som följs av ett blått band fortfarande betyder att man har en bra hund men att det är slut tävlat för dagen, och tävla vidare vill man ju gärna.

 

Efter att ha sett domaren så frikostigt dela ut de blå slejfarna så gjorde vi oss inte så stora förhoppningar, mest med tanke på att våra hundar lever ett gott liv, alldeles för gott många gånger, om inte annat så vittnar deras goda hull om att mat portionerna består av en alltför givmild mängd. För dagen hade de en nätt rondör som inte hör hemma på en väl trimmad utställningshund.

 

Lilla Milla, som visades på bästa sätt av Lina, är en mkt liten pinne fröken och ni som känner henne vet att hon kan både gå o springa alldeles utmärkt utanför ringen, men så fort hon visar upp sig i ensamt majestät för granskning, ja då ska det var höga sprättiga bensparkar. Detta i kombination med sitt välgödda yttre resulterade i att även vi fick ta del av de blå banden.

 

Vår fina Honey föll däremot domaren rejält i smaken men matte fick ta emot en rejäl skopa ovett! Efter att noggrant granskat, klämt och känt, konstaterades att det fanns mycket fina muskler så motionen var det säkert inget fel på, men varför komma med en så fin hund i ett alltför högt hull?!

 

Ja det var bara att hålla med, de får helt enkelt för mycket mat. Trots domarens kritik om Honeys ”övervikt” fick vi ett rött band var därmed klara för vidare tävlan. Honey syntes verkligen vara domarens favorit i klassen där det åter fanns flera tikar som stod för championatet. Honey blev klassvinnare men med en handskakning förkunnade domaren att såväl CK som CERT hölls inne på grund av dagsformen.

 

Surt kan man tycka men han hade ju helt rätt de är inte så slanka som de borde vara, det här var kanske vad som behövdes. Nu blir det ännu mer motion och mer välavvägda portioner tills nästa gång vi ska ut i hetluften.

 

Husse var hemma och gullade med valpar så Lina och jag hade en hel dag med god mat, mycken shopping och trevligt umgänge med nya och gamla bekantskaper utan att behöva stressa hemåt.

 

Tack till alla som gjorde vår utställningsdag till en trevlig upplevelse, hoppas vi ses snart igen.

 

Tjock Honey vilar efter maten...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-11-30

 

FLYTT, MANIKYR OCH LEKSTUGA J

 

Nu har valparna fått sina klor klippta för första gången, tryggt vilande i mattes händer medans husse gick lös på de små klorna. Tänk om det alltid kunde vara så enkelt, små nöjda krabater med tassarna i vädret utan protester och slinger.

 

Valparna har nu flyttat ut från sovrummet och valplådan. Nu är köket det nya reviret och det uppskattas av de små knytena, nu kan de ge sig ut på lite upptäcktsfärder över golvet.

 

Carmenzita sover gott i värmen...

 

Lilla Carlitoz är minsta killen men busigast, håller full fart över köksgolvet. Bonnie tycker nog att det är lite bekymmersamt ibland med sin lille busige son. I natt vaknade jag av små pip och for upp med raketfart att se vad som var på färde. Ingen fara, bara Carlitoz som hade knatat iväg medans mamma o syskon sov. Bonnie hade vaknat och tyckte att han skulle återvända till fällarna, men se det tyckte inte han så där satt Bonnie villrådig över sin olydiga son som ville ut på bus i natten. Det blev lite pussar o kel sen lyftes Carlitoz resolut tillbaka till sovplatsen av matte. Bonnie sände en tacksam blick för undsättningen och la sig sen till ro hos sina puppisar och somnade om.

 

Cazpar - eller ska vi säga Ferdinand - ja Cazpar är än så länge en riktig Ferdinad, förste man på plats när mjölkbaren öppnar, en rejäl slurk sen direkt i säng och slocknar. Inte mycket som stör den killen. Cazpars mat o sov klocka är lika pålitlig som Skalmans. En riktig liten krambjörn är han vår ”stora” lilla kille, för störst är han och förutom att äta och sova så älskar han att sitta i famnen och gosa.

 

Titt ut!

 

Enda tjejen i gänget, husses Carmenzita, hon håller sig på den gyllene medelvägen, inte lika busig som Carlitoz men livligare än Cazpar. Bonnie har lyckats få tre olika individer i sin barnaskara. Det är så spännande att följa deras utveckling och deras steg i livet dag för dag.

 

Husse har gjort en lekstuga i kraftig kartong som de små gärna både leker och sover i, än så länge har de inte några vassa valptänder som gnager på stugan. Fördelen med leklådan är att den har ett litet snedtak med en öppning i sidan så Bonnie kan ligga i sin säng och ändå hålla ett vakande öga på vad de små hittar på. På lådans golv ligger en tjock fäll, även delar av köksgolvet har fått tjocka fällar istället för mattor. Tack o lov för dessa hundfällar, vad gjorde man förr när man hade valpkullar och inte fällarna fanns?

 

Även en mamma kan bli trött efter lekstunden.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-11-25

 

Valparna har nu börjat göra sina små första tafatta försök att leka. J De är helt ljuvliga i sina försök att hålla balansen samtidigt som de ska busa med sitt syskon. Ja att det inte blir mycket till gnabb än så länge är inte så konstigt, de är ju bara två veckor än, dock tycker jag att de tar för sig väl.

 

Carmenzita på äventyr...

 

Carlitoz som provar på världen utanför lådan.

 

Lilla Carmenzita och Carlitoz var på äventyr idag på vår säng, där finns en mjuk o go ”pälsfilt” som de kravlade omkring på. Mamma Bonnie höll ett vakande öga på sina bebbar, som provade att ta sig fram på egna ben.

 

 

Ibland kan det vara lite jobbigt med valpar som försöker busa, då kan det vara skönt med en egen plats utanför valplådan dit de små inte tar sig än. Från Bonnies egna lugna vrå har hon full uppsikt över valplådan där hon pedantiskt radat upp sina små innan hon gick över till sin ”säng” för en välbehövlig vila. Våra hundar älskar filtar och här har Bonnie lyckats med konststycket att se ut som att hon lagt filten över sig, troligast är väl förstås att hon ålat in under filten för att sen bara dyka upp med huvudet ovanför. Skönt för en småbarnsmamma med lite vila.

 

 

Vill passa på att sända ett stort GRATTIS till våra vänner och uppfödarkollegor som tog många framskjutna placeringar o vinster i Norge den gångna helgen. Våra svenska DP håller god standard och hävdar sig bra inte bara i Sverige och Norden, även ute i övriga Europa vet man att en blå-gul pinne alltid håller flaggan i topp.

 

Fler valpbilder på valpsidan.

 

Uppdaterat på länksidan.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-11-17

 

Det smackas mer än vanligt i vårt sovrum, de som står för det ljudliga smackandet och smaskandet är förstås Bonnies små raringar, de glufsar mest hela dagarna endast med små pauser för sin skönhets sömn. Numera ser de mest ut som små rultiga knubbsälar och det är helt omöjligt att sia om vad för form dessa gullungar kommer att få så småningom. Bonnie som är en beskyddande moder lämnar helst inte valplådan på hela dagarna om hon själv får bestämma. Dock hör vi henne tassa runt på golven nattetid när husets andra hundar sover djupt i soffan under sina goa filtar. När alla sover (tror hon ;-)) så tar hon sig välbehövliga bensträckare.

 

 

De små äter som sagt mest hela tiden och Bonnie likaså, vi går sånär i skift dygnet runt och servar med frukost, lunch och middag på sängkanten, inte att förglömma nattamaten och en del mellanmål J De behövs alldeles säkert om Bonnie ska kunna hålla sina glupska ungar med mat utan att själv falla ur och se ut som en get på kargt bete.

 

Cazpar leder ligan på vågen med Carmenzita som god tvåa, tätt följd av Carlitoz. Vid mätning och vägning på dag 4, som vi har som jämförelsedag på våra kullar, så har dessa valpar ökat mest i förhållande till sin födelsevikt men har den kortaste rygglängden. Denna ”undersökning” är mest för att få en liten jämförelse i förhållande till vuxen storlek och längd och är i allra högsta grad ovetenskaplig.

 

Vi förmodar att Honeys valp Alexzia kommer att ha dragit ifrån om några dagar i viktjämförelsen, för knubbigare valp har sällan skådats, ensam om hela mjölkbaren med en mamma som villigt delade ut dricka dygnet runt, kunde hon inte bli annat än en rulta. Idag när Alexzia har uppnått 9 månader är hon däremot en slank o fin tjej med mankhöjd på ca 27 cm.

 

I Älskade Lilla Teas kull håller valparna sin inbördes storleksordning som de haft sedan födseln. Bazze som hela tiden var störst av syskonen är det ännu, om man nu kan tala om stor, han är en liten hane, iaf än så länge. Med ögonmått i förhållande till sina vuxna släktingar gissar jag att han i dagsläget är 28 cm, med slank kropp och med stora fina muskler på låren, som han byggt upp genom långa promenader och bus med gårdens taxar. Bea, håller samma höjd som Bazze, även hon en nätt dvärgpinscher med fina proportioner. Lilla minstingen av våra valpar är Bizzi, minst från början och fortfarande minst. En mkt liten 8 månaders välkroppad hane som i dags läget håller ca 26 cm i mankhöjd. Lilla Bizzi har trots sin litenhet, fin benstomme med för sin storlek rejäl konstruktion.

 

Det är så spännande att följa de små valparna genom livet. Vi har hitintills haft turen att finna rätt familjer till valpar som lämnat oss, och vi är så tacksamma för att deras familjer tar väl hand om dem och älskar dem lika mkt som vi gör. Bilder och små meddelande dyker upp lite nu o då från deras familjer, vilket vi är så glada för.

 

 

Bonnies små pojkar ska lämna oss när de blir äldre och kommunikationen med presumtiva valpköpare är i full gång, dock har vi ännu inte lovat bort ngn av dem, så om du känner dig som rätt person och söker en vän för livet är du välkommen att höra av dig.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-11-13

 

Valparna växer...

 

De är så söta Bonnies små vappisar. Bonnie är rädd om dem, pysslar, matar och står i. En alldeles underbar mamma till sina små. Fortfarande tycker hon att det är helt onödigt att visa upp dem till allmän beskådan, helst gömmer hon dem och säkert önskar hon att hon liksom fåglarna hade stora vingar att bre över dem. Dock finner hon sig snällt i att de små tas upp för vägning och daglig översyn, men ett vakande öga får man finna sig.

 

Bonnie breder ut sina skyddande vingar...

 

Honey går omkring här hemma och låter undslippa sig små lockrop lite nu o då. Honey, som själv var en alldeles förträfflig mamma åt Alexzia, är nog förskräckligt avundsjuk på Bonnie, så Bonnie gör nog rätt i att vakta på sina små, för fick Honey chansen skulle hon säkert stjäla ett par stycken för att gulla med.

 

Stolt mamma med sina små röda.

 

Milla, som själv inte haft några egna valpar än, ser mest lite fundersam ut... vad är det som pågår bakom den stängda sovrumsdörren?

 

Zippan tar som vanligt det mesta med ro, så länge hon har sin favvisplats i soffan och sin matskål ifred, är det inte mkt som rubbar den damens humör.

 

Till er som väntat och längtat efter en liten tikvalp från oss, jag kommer att maila er personligen. Redan nu kan jag tala om att Lilla Carmenzita är bokad av husse sen flera år tillbaka och är alltså inte till salu.

 

På tur hos oss att paras är vår svarta pingla, ärtiga lilla Milla. Milla håller dock på sig. Vi förväntade oss att hon skulle ha börjat löpa redan, men än syns inga tecken på att hon är redo för någon dejt. Läs mer om Milla på hennes egen sida i galleriet.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-11-10

 

Äntligen är de här, syskonen C... Vi hälsar Bonzip Carmenzita, Carlitoz och Cazpar varmt välkomna. Efter vad vi upplever som en lååång väntan så har Bonnies valpar fötts. Bonnie pysslar med sina små och vill inte visa upp dem än på bild J Hon gömmer dem noga i famnen när kameran kommer fram.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-10-25

 

GRATTIS BAZZE 

 

Bonzip Baztian BIR o BIG placerad !!

 

Lördag var utställningsdag för Bea, Bazze och Alexzia. Själv skulle jag börja jobba vid lunchtid och hade inte alls tänkt besöka utställningsplatsen, men när Lina ringer och frågar om utställningskopplena ligger kvar hemma, ja då var det bara att ge sig iväg, för inte kunde de väl visa våra fina valpar med flexikoppel. J Tur att det bara var en knapp timmes resväg hemifrån. Nu fick jag också den stora glädjen att träffa Beatrixz för första gången sedan hon flyttade till sin familj i Hallsberg. Glädjen var verkligen ömsesidig, Bea formligen överöste oss med pussar.

 

Först ut från oss till bedömning var Bazze. Frida, Bazzes matte, tävlade denna helg med sina hästar så Lina hade återigen fått förtroendet att visa prinsen, vilket hon gjorde med den äran. Såväl Bazze som Lina skötte sin uppgift galant. Så galant att de fick en första placering med HP och vidare i tävlingen för att möta bästa tikvalp.

 

I nästa klass var det dags för Bea och matte Elin att äntra ringen för första gången, trots skälvande debutantnerver klarade de uppgiften med beröm, även om Bea tyckte att mattan luktade väldigt spännande. J Matte Elin lotsade runt Bea med vänlig hand så fint att domaren poängterade välvisad i kritiken. Bravo Elin!

 

Även vår Alexzia ställdes ut i samma klass, lilla Alexzia som går valpkurs har blivit duktig på att skynda sig att sätta sig när det vankas godis, men med styrning av husse fattade hon strax galoppen, det var ju stå som gällde idag, men först provade hon om det skulle vankas mer godis om man rullar runt, det brukar ju vara så...

 

Efter många varv hade domaren bestämt sig... vår lilla debutant Beatrixz  placerade sig tvåa med HP, tätt följd av Alexzia på tredje plats.

 

Nu höll vi tummarna hårt för Bazze och Lina som återigen skulle in för granskning, denna gång i tävlan om BIR o BIM.

 

Domaren tog god tid på sig och tittade på hundarnas rörelser från båda sidor, framifrån och bakifrån. När hon sen höll upp BIR rosetten och stegade fram till Bazze, ja då kan ni tro att vi jublade.

 

Klockan hade rusat och det fick jag också göra för att hinna i tid till jobbet. Med andan i halsen och ett leende i ansiktet landade jag på jobbet, resten av dagen gick som en dans. Senare kom meddelande om att prinsen o Lina även placerat sig i gruppen.

 

Hurra för Bazze o Lina.

 

Tack till Elin med familj som kom med Bea, vi ser redan framemot nästa gång, debuten gick strålande, vi är så nöjda med er insats.

 

Tack till Pelle som tränar och gör framsteg med Alexzia, såväl på spåret i skogen, på appellplanen och i utställningsringen. Träning ger färdighet, kämpa på! J

 

Tack Frida för att du ger oss förtroendet att visa din fina prins, det är ett nöje att ta med honom. Hoppas tiden räcker till så du kan vara med och dela glädje och spänning med oss nästa gång.

 

Sist men inte minst: Tack Lina och Mats för att ni alltid ställer upp, ni är guld värda.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-10-06

 

HEMLIG...

 

Ja vår fina Bonnie är hemlig med om hon är dräktig, inga yttre tecken syns än, så om några dagar bär det av till veterinären. Tid är beställd för ultraljud, vi hoppas och önskar att vi ska få se några små vappisar, som så småningom ska komma ut i världen och tulta runt här hemma på golvet.

 

Vi längtar verkligen efter lite ljuspunkter i höstmörkret som känts så tungt sen Tea lämnade oss och så när vår lilla Milla också. Två veckor efter att vår älskade Tea så tragiskt lämnade oss var det ytterst nära att Milla följde efter. Även Milla hade lyckats snappa åt sig och svalt, vad vi nu antar är Bollmörtskivling. Efter en snabb insats med flytande kol och med ambulans fart till Strömsholms djursjukhus lyckades vi hålla Milla kvar hos oss. Efter en lång natt på sjukhuset åkte vi hem medans Milla fick ligga kvar ytterligare några dygn med dropp och plasma transfusion för att rädda hennes lever.

 

Alla som mist en älskad vän vet hur sorgen sliter en itu, rädslan att mista ännu en kamrat inom loppet av två veckor var obeskrivlig. Detta gör att jag inte har skrivit något om det förrens nu efter ha varit på återbesök och fått nya provsvar som visar att Milla är i stort sett återställd. Milla är sitt gamla vanliga pigga jag igen men får nöja sig med koppel promenader och diet foder som är extra skonsamt mot hennes lever så den får chansen att reparera sig.

 

Efter att ha hört mig för, har jag fått veta att denna höst har inneburit ovanligt många förgiftnings fall bland traktens hundar, flera av dem misstänkta svampförgiftningar. Så se upp där ute i skogarna och på gräsmattorna, jag önskar ingen att gå igenom det vi och våra hundar har gjort den här hösten.

 

Många, många har på olika vägar delat vår sorg. Genom mail, gästboks inlägg, sms och via telefonsamtal har ni hjälpt till att lotsa oss igenom en tung tid.

 

Tack Jeanett för att du gav av din tid till mina tårar, Tack till vännerna Nina, Kennel Grumium, Sussie, Kennel Sorita´s, Kaja, Kennel Chi Odin, Marianne, Kennel Black Jax, Sylvia, Kennel Kincade, Ingegerd, Tommy, Kennel Floristas, Andreas o Lena, Kennel Mr&Mrs, Miia o Helen Kennel Allamigoz, Pernilla, Ammi, Marte, Cajsa och många fler.

 

Tack även till er som jag inte är personligt bekant med men som hört av sig efter att ha läst på hemsidan om den tragiska händelsen med Tea. Människor som liksom vi lever med och älskar våra hundar, människor som förstår sorgen som bedövar när någon av dem blir änglahundar.

 

Nu försöker vi se framåt och verkligen hålla tummarna för att Bonnies hemlighet är att hon gömmer ett knippe små raringar.

 

Var rädd om er och era hundar, akta er för lömsk svamp !!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

2008-09-15

 

PARNING...

 

Så har det då äntligen hänt, det som så många väntat på, inte minst vi själva J

 

BONNIE ÄR PARAD!

För Bonnie är bara det bästa nog, hennes förra valpkull, som föddes hos Jeanett hade en Världsvinnare till pappa. Även denna gång satsade vi på en mkt välmeriterad hane, nämligen ingen mindre än...

 

SORITA'S FOREIGN MR

 

BIR o VÄRLDSVINNARE 2008

 

SVENSK VINNARE 2006, 2007

 

INTERNATIONELL CHAMPION

 

SVENSK CHAMPION

 

BULGARISK CHAMPION

 

RUMÄNSK CHAMPION

 

 

JEAN DARK BONBON

 

Bonnies egen ”meritlista” går inte heller av för hackor..

 

SVENSK CHAMPION

 

NORSK CHAMPION

 

SPANSK CHAMPION

 

Läs mer om vår fina Bonnie på hennes egen sida, om ”Nike” finns mer info på www.mrandmrs.se

 

Nike är en fantastisk trevlig herre, en riktig mysfarbror som gärna pussar valpar. Nike är förstås, liksom Bonnie, patellaundersökt utan anmärkning och har friska ögon. Den här kombinationen ger 0% inavelsgrad.

 

Vi har stora förhoppningar om att valparna i denna kull kommer att bli sunda, trevliga hundar förpackade i snygga kroppar.

 

Stort Tack till Göran, Kennel Theneican's samt Lena o Andreas, kennel Mr&Mrs, som lånar ut sin tungt titelbehängda prins till oss.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-09-09

 

Vårt liv med hundar skänker såväl glädje som sorg. Efter Teas oväntade och tragiska bortgång kunde vi först inte förmå oss att tänka tanken på att åka till Högbo på utställning så snart efter.

 

Många, många tårar har gråtits, många förtvivlade tankar har tänkts, men också tanken på Teas valpar som skulle debutera i ringen, valpköpare som förväntansfullt sett fram emot sina prinsars första utställning. Även vi hade längtat efter att träffa dem så efter många om o men bestämdes det att vi trots allt skulle åka.

 

Bazze och Bizzi uppfyllde alla våra förväntningar, Bizzi en kopia av vår vackra lilla Tea, Bazze så lik sin ståtliga pappa Neo.

 

Båda killarna gjorde bra ifrån sig i ringen, placerade sig tvåa och fyra båda med HP. Lillprinsen Bizzi protesterade mot att behöva trava runt i ringen med mig i snöret när hans familj stod utanför, men på bordet skötte han sig med den äran. Nästa gång det är dags får husse Tony debutera och själv visa fram sin fina lillkille J

 

Bazze visades av Lina som han inte träffat sen han flyttade till sin nya familj. Dock visade han sig från sin bästa sida och hamnade på andra plats endast slagen av den två månader äldre fina import hanen som ägs av Ingegerd o Holm med kennel Florista. Grattis till er för era fina resultat under dagen.

 

Även Alexzia med sin familj var på plats. Alexzia med sitt underbart trevliga glada sätt debuterade med husse som även han satte sina fötter i en utställningsring för första gången. De två debutanterna slutade på reservplats med fin kritik.

 

Många frågade efter Tea som också var anmäld, alla fick inte svar, det blev för mycket känslor. Vi tog oss igenom dagen med att lägga locket på och stänga gråten inne. Vi var där för Teas valpar och deras familjer.

 

Tack till våra valpköpare för att ni tar väl hand om era valpar.

- Mia och Tony för att ni kom med lillprinsen.

- Ann, Pelle och Moa som gick upp i ottan trots förkylningar och nattjobb som väntade.

- Frida som gav oss förtroendet att ta med Bazze på sin första utställning.

 

 

2008-09-04

 

Det gör så ont att sitta här och försöka finna ord, sorgen vilar mörk och tung över oss.

 

Vår vackra, så högt älskade lilla Tea, vår lilla prinsessa med sina svarta små pepparkorns ögon, vår smidiga lilla akrobat. Lilla Tea, alltid med ett leende i sitt näpna lilla ansikte.

 

 

Vår minsta lilla mjuka viga, kattliknande fröken, vips så landade hon smidigt i ett knä, tittade så glatt med självklar uppsyn... - Här ska jag ligga.

 

Mjuk med den lenaste päls kurade Tea helst i ett knä, gärna med en filt att boa i. Tea gillade inte kyla. Under husses jacka eller andra varma platser var Teas melodi, varför frysa när man inte behöver, det fanns ju alltid en öppen famn för Tea.

 

Lilla Tea, vår pingla, så kvick och glad, charmade hon alla och en var. Det är så oerhört smärtsamt, tanken att aldrig mer få se den lilla busiga kroppen studsa av glädje, de finurliga påhitten, den varma lilla kroppen under täcket...

 

Tea finns i våra hjärtan, tankar och tårar.

 

En dag kommer när den tunga mörka sorgen liksom en dimma lättar, skingras och mattas av och vi åter kan känna glädje, då ska vi bara minnas all lycka Tea under sitt alltför korta liv har gett oss. 

 

 

Lilla nyfikna Tea som blev förgiftad av vad vi och veterinärerna tror var en ilsket giftig svamp. Trots att hon snabbt kom under specialistvård på djursjukhuset där alla resurser omedelbart sattes in, inte gick att rädda kvar i jordelivet. Alla försök att behålla henne var fruktlösa, hon gled ifrån oss, trots alla insatser som försökte hålla henne kvar hos oss. Lilla påhittiga Tea som bara en stund tidigare skuttat fram i vild dans under promenaden,

 

Tea vår älskade lilla prinsessa slutade sina dagar i mitt knä inboad i en mjuk varm filt så som hon allra helst ville ha det.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-09-02

 

SPANSK, NORSK och SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION !!!!!!

 

Vår Gotlands weekend infriade våra förväntningar med råge.

 

Vi startade på torsdags kvällen med fullastad bil och gott humör. Mopsar, pinnar och mängder med packning för alla väder och så vi fyra tvåbenta. Båtresan över var lugn så vi kunde få en smula vila och slummer.

 

Efter att ha irrat runt i mörkret en stund på gotländska småvägar kom vi fram till vår stuga.

 

- Tack till Magnus för din lotshjälp, ska komma ihåg vägbeskrivningen nästa gång, hoppas du kunde somna om.

 

Fredagen ägnades åt shopping och god mat, Visby har mkt att erbjuda av bägge slag.

 

Helgens domare har aldrig dömt någon av våra pinnefröknar så det skulle bli spännande.

 

Lördagens väder var inte något att anmärka på, soligt och lagom varmt. Med andra ord optimala förhållanden.

 

Först ut av våra hundar var Bonnie. Den norska domaren Wenche Eikeseth mätte, kände och klämde, tittade och kommenterade. Rött band och vidare till konkurrensen.

 

Så var det då Lina och Teas tur. Lilla Tea visad av Lina för första gången skötte sig liksom Lina med väl godkänt och även de fick sitt röda band för vidare tävlande i konkurrensen.

 

I Kk placerade sig Tea på tredje plats, Bonnie på första plats !!

 

I Bästa tik klassen landade vi som god tvåa efter den fantastiskt framgångsrika kanadensiska championtiken Memory som sedan lyckades med den otroliga bedriften att bli BIG Etta två dagar i rad !!! Stort Grattis Jeanett och Pernilla.

 

När domaren delade ut Bonnies champion rosett var jag såååå glad, den glädjen kom rakt ur hjärtat, vår fina fina Bonnie som snart ska paras och vara mamma ledig. Jag är så nöjd med henne och extra roligt är det att få även en svensk championat titel att lägga till hennes tidigare.

 

Dagen var inte slut för vår del. Nu var det dags att hasta över till mopsringen där vår reskamrat Jessica skulle visa sina fina tjejer.

 

Först att äntra ringen var den av Jessica egen uppfödda junior tiken Anastacia. Domaren gillade vad han såg och ”Stacy” var vidare i tävlingen.

 

När det så var dags för Jessicas fina tik Pughens Just Jessika att visa upp sig gick det som en dans, ”Sickan” stod, liksom vår Bonnie hade gjort tidigare på dagen för championatet. Även Sickan föll domaren på läppen och plötsligt var båda vidare till Bästa tik klass.

 

Hur glad kan man bli? ”Sickan, Etta i Btkl och ”Stacy” tvåa !!!!!

 

Stort GRATTIS till Sickan nya titel. SUCH och ett bauta GRATTIS till din egenuppfödda pingla Anastacia. Inte illa av en juniorfröken att inta andra platsen endast slagen av sin vackra mamma.

 

Det var ett glatt gäng som styrde hemåt mot stugan för en dusch och klädbyte innan vi ännu en gång for in till Visby, denna gång för att äta en god middag... Vem hade vågat hoppas och tro på att vi skulle ha två nybakade championtjejer att fira.

 

Tidigt på söndag morgon var det så dags för Ann att åka tillbaka hem en dag tidigare än oss andra. Ann som är Alexzias matte var med för att se, lära och ha en några trevliga dagar i glada vänners lag.

 

Vi tre som var kvar åkte sedan till utställningsplatsen för att äta frukost och titta på hundar i väntan på vår tur.

 

På söndagens internationella utställning fick Lina ta hand om Honey, vår ständiga svansviftare. Lina är med för att lära handlingens svåra konst. Alla som ställer ut vet hur svårt det kan vara att få sin fina hund att visa upp sig från sin bästa sida.

 

Dagens domare var Thord Byström och såväl Honey som Bonnie fick hans gillande.

Honey gick vidare till konkurrens klassen där hon slutade på andra plats med CK.

Bonnie debuterade i champion klassen där hon slutade på andra plats även idag slagen av den fina tiken Memory. I Btkl blev Honey oplacerad medan Bonnie landade på tredje plats.

 

På söndagen hann vi tyvärr inte följa mopsarnas framfart i ringen. Juniortiken Anastacia stod även dag precis bakom sin fina mamma, dagens placeringar blev Tvåa och Trea, vad månde det bliva av den lilla stjärnan.

 

GRATTIS Jessica !

 

Söndagen led mot sitt slut, vi var trötta efter två långa utställnings dagar. Kvällen tillbringades i stugan med sällskapsspel och godis.

 

Måndagsmorgonen bjöd på sovmorgon innan det var dags att säga Hej då till Gotland som infriat alla förväntningar på trevlig samvaro, vackert väder och fina utställnings resultat.

 

Tack Ann, Lina o Jessica för en mycket trevlig helg.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-08-06

 

VALPAR och GOTLAND

 

Efter en tids härligt solskens väder med en underbar värme, har regn och blåst hållit oss i ett stadigt grepp de senaste dagarna. Det rådande väder läget har gjort att vi mest har kurat inomhus mellan de nödvändiga promenaderna.

 

Valp och utställnings planering har varit på schemat och mycket tid har tillbringats framför datorn.

 

På valpsidan finns redan Milla presenterad och inom kort kommer även vår fina ESUCH NUCH Jean Dark BONBON finnas med.

 

Bonnie, vår väl meriterade fina tik, som kom till oss på foder för fem år sedan, ska i höst paras hos oss och förhoppningsvis få en kull vackra barn med prefixet BONZIP i sitt namn.

 

Ett stort och varmt Tack till Jeanett på Kennel Jean Dark som överlämnade Bonnie i våra händer och lät oss förvalta denna pärla. Bonnie är född i Kennel Jean Darks första DP kull och meningen var att Jeanett själv skulle haft Bonnie. Mer om detta kan ni läsa under fliken Kennel Bonzip på start sidan.

 

Bonnie har sedan tidigare en kull hos Jeanett, och är numera även mormor till ett gäng små knattar som vi ser med spänning framemot att följa. Nu väntar vi på att Bonnie ska börja löpa och återkommer med mer information om den tilltänkta hanen. Redan nu kan jag dock upplysa om att det är en frisk och mkt stilig herre som lämnat trevliga vackra avkommor J

 

Gotland hägrar och vi håller tummar och tår för att det ska vara ett vackert väder när vi anländer i slutet av månaden. Själv har jag trots mkt resande och utlands boende aldrig ens gjort en snabbvisit på ön.

 

Men snart är det dags för premiär besöket i samband med utställning. För att göra det till en extra trevlig tripp så åker vi, en glad kvartett ”tjejer”. Jessica med sina två fina mopsar, Ann som är matte till vår Alexzia, Lina vår dotter och nybakade handler och så jag själv. Vi lägger förutom utställningsdagarna till några extra dagar för att i glada vänners lag utforska Gotlands sevärdheter.

 

I september är det så dags för våra små Bonzip valpar att göra debut i utställningsringarna, och det är spännande. Lilla Bizzi har jag inte träffat sedan han som pytte liten 8 veckors valp flyttade till sin nya familj, Bazze har jag träffat för några veckor sedan när vi besökte honom och hans hästkompisar. Då var Bazze en skranglig yngling med låånga ben J

 

Om Bizzi o Bazze är som sin mamma Tea så behöver de lite mer tid på sig för att växa i sina kroppar. Men valp utställningar är bra för att få känna på hur det går till, vi ser det som träning för såväl valpar som ägare. Även Alexzia ska liksom sina valp kompisar göra debut.

 

Med tanke på våra valpköpare och valpar som ska deltaga har vi endast anmält Tea från oss för att få tid över till en hjälpande hand om det behövs och framför allt ha tid att umgås J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-07-21

 

Internationell utställning i Köping var det i helgen. Nästan hemmaplan kan man tycka i de här sammanhangen. Inte ofta det bara är en halvtimmes bilresa till utställningsplatsen.

 

Våra hundar ställdes på lördagen och med tanke på det korta avståndet följde även Lina med för att visa hund. Lina har endast ställt hund ett fåtal gånger, och var riktigt nervös inför uppgiften. Vår svarta Milla föll på hennes lott - Milla, som kan vara lite klurig att visa. Dock klarade Lina det med glans och Milla skötte sig med den äran och blev placerade på femte plats i klassen, med fin kritik som avslutades med ordet, Välvisad. J Tack Lina för hjälpen, det får du gärna göra om.

 

Tea travade runt med svansen i topp med husse i snöret, och landade sedermera på fjärde plats i klassen.

 

Bonnie, vår fina tjej, drog längsta strået av våra tjejer och slutade på klassens tredjeplats.

 

Alla våra fina tikar fick riktigt fin kritik av den sympatiska domaren.

 

GRATTIS till Veronika Kennel Experience o KEO, SUCH Impala Keo Kayla som blev BIR i Köping.

 

GRATTIS också till Ingegerd o Holm Kennel Florista vars importerade lilla tik valp Vicky, stod som BIR valp.

 

Som vanligt var det gemyt runt ringen. Alltid trevligt att träffa nya och gamla bekantskaper. Bla hade vi glädjen att träffa en ny trevlig bekantskap boende i Västerås som snart ska hämta ett barnbarn till Bonnie. J

 

Även Söndagen ägnade vi åt Köpingsutställningen. Denna gång som åskådare och påhejare vid mopsringen. Vår goda vän Jessica ställde ut sin egen uppfödda valp Anastacia som slutade som BIR valp. Stort Grattis Jessica. J

 

Nu var det slut på det fina vädret och himlens portar öppnade sig, regnet hällde ner, det var dags att åka hem. Ännu en utställningshelg var över.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-07-13

 

Skeppshunden Bea njuter av sitt båtluffarliv...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-07-08

 

Hälsningar till mina fans och syskon från Bizzi Baltazar!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-07-03

 

VÄRLDSVINNARE

 

Inte bara EN gång utan TVÅ gånger har Sussie med Kennel Sorita's lyckats med bedriften att föda upp en världsvinnare !! Vi lyfter på hatten och bugar J

 

GRATTIS till Such SV-06 SV-07 INTUCH Romuch Bulgch Sorita's Viktor Foreign Mr.. med vidhängande ägare.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-06-26

 

Nu har vår Baztian packat kappsäcken och flyttat, och nya valpplaner tar form.

 

Baztian har vi hållit lite extra länge på, då vi haft svårt att bestämma oss för om han skulle vara kvar i kennelns ägo eller säljas. När så Frida med familj anmälde sitt intresse för Baztian föll allt på plats J Bazze kommer att bo endast några mil från sitt ”föräldrahem” och liksom sina syskon Bizzi och Bea bor Bazze nu på landet, på en hästgård där familjen arbetar hemifrån. På gården finns förutom Bazze och de tvåbenta, ett antal mkt fina tävlingshästar, två långhåriga taxar och ett knippe stallkatter. Frida, Bazzes nya matte är ambitiös och vi är övertygade om att utställningsträningen kommer att gå som en dans, och att vi inom en snar framtid får se de två i utställningsringarna.

 

(Foto på Frida och Baztian kommer)

 

Lycka Till med din nya kompis Frida.

 

Glada hälsningar kommer från vår lilla Bea, som har fullt upp med att busa med sin stora snälla kompis Pluto J

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-06-15

 

Vår ögonsten Bonzip Beatrixz ”BEA”...

 

... har idag flyttat till sin nya familj. Bea vår tankfulla, kloka och oändligt kramgoa lilla tjej. Det var inte lätt att släppa i väg vår alldeles underbara valp med de mörka vackra ögonen som redan i ung ålder uttrycker så mycket. Bea tittar oss alltid i ögonen och tycks undra, vad ska vi göra nu, hur vill du att jag ska göra... Hon väntar alltid på ett svar.

 

Delar av Beas nya familj... Elin, Linnea och Lena.

 

Det var riktigt svårt att lämna ifrån sig vår ögonsten men vi är övertygade om att Bea får ett alldeles utmärkt hem hos fam Pettersson. Precis som sin bror Bizzi Baltazar kommer Bea bo på landet tillsammans med sin familj som också de har hästar och hundkompis.

 

Bea kommer också få prova på livet som skeppshund då familjen innehar båt som de gärna tillbringar mycket tid på under sommaren. Bea kommer få ett aktivt liv, med förutom båtliv, häst tävlingar också ska få komma ut på utställningar och lillmatte har siktet inställt på agility.

 

Lycka Till med er nya och minsta familjemedlem!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-06-14

 

Avesta Internationella

 

TEA BÄSTA NORDISK FÖDDA TIK !! 2:a Bästa Tik

BONNIE 4:e Bästa tik J

 

Lilla Tea som har varit hemma och varit mamma ledig har idag gjort come back i ringen.

 

Tea vår lilla prinsessa charmade domaren med bravur och visade sig från sin bästa sida såväl på marken som på bordet. Duktig tjej och duktig husse som höll i kopplet.

 

Tea fick en fantastiskt fin kritik bla med speciella lovord för hennes excellenta topline.

 

Vi är jätte glada och stolta över vår lilla fröken som kliver in i ringen efter ett längre utställnings uppehåll där valp sysslorna har tagit all hennes tid. Att sluta dagen som bästa Nordisk födda tik, 2 :a Bästa tik totalt med endast en liten fin helkuperad import tik framför sig. Ja det var mer än jag hade vågat hoppas på, att hamna på pallen med två champion bakom sig, ja det hade jag då rakt inte kunnat tro när vi startade hemifrån i regn o rusk tidigt på morgonen. Tea är verkligen en prinsessa och sådana brukar ju som bekant inte gilla att bli våta och smutsa ner sina fina små tassar. Men Tea är full av överraskningar, trots att vädergudarna inte var med oss idag var Tea på ett strålande humör.

 

Även Bonnie fick en fantastiskt fin kritik där domaren särskilt poängterade att hon visades välmusklad i strålande kondition. Alltid kul att som ägare få en klapp för jobbet man lägger ner för att hålla sina hundar i fin form.

 

BIR Theneican's Legendary Winner

 

BIM Red Sky's Apache Song                          

 

2:a Jean Dark Ice Tea

 

3:a SUCH Julita in Red

 

4:a ESUCH NUCH Jean Dark Bonbon

 

5:a Jean Dark Darjeeling

 

GRATTIS till er alla och Tack för Gratulationer och trevlig samvaro.

 

Ett extra Hurra för BIR hunden som i och med att han tog certet idag kan lägga till SUCH till sitt redan tungt titel behängda namn! J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-05-27

 

Österbybruk bjöd på ett strålande försommarväder med alldeles lagom temperatur för både oss och våra hundar.

 

Domare Birgitta Hasselgren hade ett styvt jobb med att sålla bland alla fina hundar.

BIR för dagen blev nyblivna championen Theneican´s One-O-One.

BIM blev Geordani´s Kozmos, även det en champion sedan tidigare.

GRATTIS till Zsofia och Magdalena!

 

Vi hade med oss Milla och Bonnie. Båda i öppenklass. Milla som har lite för gott hull, föll inte domaren på läppen och fick ett blått band med sig ut ur ringen. Vår Bonnie som är en riktig hussehund, kunde för sitt liv inte förstå varför hon skulle behöva stå på bordet när husse försvann ut med kompisen, hon blev hal som en ål och ville helst slingra sig för att kunna vända sig om och ha koll på vart de tog vägen. Väl nere på marken skötte hon sig dock exemplariskt, då kunde hon ju stå åt andra hållet så hon kunde se sin älskade husse vid ringside.

 

Bonnie fick med sig ett 1:a pris, CK och en tredje plac. i konkurrensen, i Bästa tik klassen hängde vi med genom gallringen och blev så småningom placerade på femte plats.

 

Vi blev tillfrågade om vi kunde stanna kvar efter det att bedömningen var klar för att deltaga i en grupp med pinnar som behövdes för domar examination. Med tanke på det ljuvliga vädret och trevligt sällskap så visst kunde vi det. Och se där, Bonnie stod som en staty, husse stod ju på rätt ställe denna gång, även Milla som inte har domarbordet som sin favorit plats skötte sig exemplariskt. Inte bara en gång utan två besök var på bordet. Det klämdes o kändes både länge o väl, tänderna fick en riktig inspektion, hundarna mättes och tittades på. Allt medan våra båda fina tjejer tålmodigt fann sig i behandlingen. Duktiga flickor J

 

Nöjda o glada satte vi oss så i bilen för att styra hem, mobilen blinkade och annonserade mottagna meddelanden och missade samtal. Fler nya valpspekulanter som anmäler sitt intresse om att få komma och titta på våra valpar som bor kvar hemma.

 

Nu visade de sig dock inte vara vad jag söker, så de små gulliga bebbarna får bo kvar tills den alldeles rätta dyker upp. Jag vill att de kommer till personer som redan tänkt över sitt valpköp ordentligt, att de är till 100% överens inom familjen, att det finns någon som tar hand om hunden på dagarna om matte o husse jobbar, inte bara tar ut den på en snabb kiss sväng mitt på dagen. En valp behöver mer än så. Det ska helst inte finnas någon jättestor hund i familjen, iaf inte ngn yngling som inte har kontroll på kroppen, hur snäll den än är så händer en olycka så lätt.

 

Man ska gärna vara intresserad av att ställa ut sin valp lite, detta är inte ngt krav men önskvärt. Ett krav är däremot att man på ett eller annat sätt är beredd på att aktivera sin hund. Med vad bestämmer man naturligtvis själv. Vår ras är en klok hundras som gärna använder sitt huvud till att klura med. Motion för såväl kropp o själ. Ingen hund är lycklig som enbart kuttersmycke.

 

Rapport från Bizzi Baltazar kommer regelbundet. Bizzi har charmat sin familj från första gången de var här och träffade honom vid fem veckors ålder och gör så än. Det är härligt att höra husse Tony kärleksfullt berätta om sin Lillkilles upptåg. Bizzi är en glad o trygg krabat i goda händer hos sin familj.

 

Foto. Mia Bjerkheden - Bizzi 9 veckor:

Liten Bizzie med kompisen.
 

Husse vart tog du vägen?
 

Husses plånbok kan man anfalla.
 

Alexzia träffar vi ofta då hon bor här på orten. Även hon är en mkt glad och kavat valp. Vild o lycklig busar hon gärna med sin gamla flock. Hennes familj tar väl hand om henne och framför allt Moa är Alexzias favorit. Snart ska Alexzia få prova på att komma ut och träna lite på utställning, det ser vi fram emot.

 

Lycka Till fam Eriksson!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-05-16

 

Krångeldatorer !

 

Ja det var jätte länge sedan det kom någon uppdatering, men när tekniken krånglar står jag mig ganska slätt, många väntar på bilder av våra härliga valpar, ni får ge er till tåls lite till.

 

Bea o Baztian är två ljuvliga krabater med fullt av spring i benen. Under den härliga perioden av försommar värme fick de verkligen utlopp för det genom att tumla runt och springa ikapp med sina vuxna släktingar på varma, härligt gröna ängar. Hälsa på hästar och bekanta sig med stora katter. De är nyfikna och nosar runt o smakar på blommor och gräs. Det har verkligen varit en ljuvlig period för våra valpar att äntligen kunna få vara med ute länge utan att behöva frysa.

 

Nu har vi ju tyvärr fått lite kallare igen så då får det bli lite kortare promenader med koppel. Det är ju också en del i träningen, men som liten valp är det förstås mycket roligare att få långa busiga promenader i solen utan koppel. En hel del träning på att åka bil har vi hunnit med. Bea och Baztian är numera riktigt duktiga på att koppla av i sin transportbur under resorna.

 

Många har hört av sig och är intresserade av våra små godingar, men ännu har vi av olika anledningar valt att behålla dem. Vad vi kan säga för dagen så är de mycket lovande valpar.

 

Baztian, vår lilla spjuver som älskar att busa, kommer troligen bli en ganska liten hane. Han har ett rejält huvud med naturliga ståndöron, bra vinklar och en rak fin rygg.

 

Bea, vår lilla mys tjej busar gärna med sin bror  men ligger ofta o gärna och bara myser i ett knä. Bea är lite större än Bazze och kommer troligtvis som vuxen bli en medelstor tik.

 

Båda våra valpar är ev till salu till rätt person/familj, du är välkommen att hör av dig för mer information.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-04-28

 

Bizzi Lill Prins har flyttat !

 

I går på sin 8 veckors dag flyttade vår minsta lilla prins till sitt nya hem.

 

Efter lååång väntan för Tony o Maria fick de äntligen hämta hem sin allra minsta lilla familjemedlem. Det har varit många mail , bilder, telefonsamtal och även besök under väntan på att Lilleman skulle växa till sig och uppnå rätt ålder för att få flytta.

 

Hemma hos Tony o Maria huserar sedan tidigare egna katter , egna o andras hästar och numera en alldeles egen liten Bizzi. Andras hundar fanns redan tidigare då Maria driver hunddagis o i viss mån även pensionat.

 

Lilla Bizzi är verkligen en liten kille, men så bestämd, han vet vad han vill, och såväl syrran Beatrixz  som storebror Baztian fick akta sig noga här hemma. Bizzi gillar mat, åt mest i sin syskontrio trots sin litenhet. I går när han lämnade oss vägde han dryga 1 ½ kilo och var ca 16 cm hög, möjligen ngt lägre, mätningen utfördes en smula slarvigt då Bizzi har bråttom i livet och inte gärna står stilla ngn längre stund.

 

Tony o Maria som besitter stor allmän hunderfarenhet har nu även ambitioner att prova på utställnings aktiviteter.

 

LYCKA TILL med Lillprinsen och Välkomna i Bonzip gänget J

 

 

 

2008-04-20

 

Jämna år...

 

Till min familj, syskon, släkt o vänner... Ett stort Varmt Tack för all den fina uppvaktningen ni bjöd på. För alla blommor, presenter, mat o arrangemang. Då jag själv absolut inte hade tid o var i form för att ordna med något kalas tog min familj o syskon saken i egna händer och bjöd Mig på mitt eget födelsedagskalas.

 

En av många presenter måste jag visa,  min Mätpinne i äkta svenskt trä J Jag hade vid ngt tillfälle nämnt att jag ville ha en mätpinne nu när valparna växer så det knakar. Min syster tog på sin lott att införskaffa en sådan, kom det senare till min kännedom. Lilla syster är en stor djurvän men dock inte alls bevandrad i hundtillbehör, satte med friskt mod igång med att söka efter en mätpinne, i djuraffärer och på diverse andra ställen... men nej ingenstans gick det att uppbringa en pinne. Någonstans i jakten fick syster yster så fatt på namnet på tillverkaren som lovade att så fort som möjligt skicka en mätpinne. Den skulle dock inte hinna fram till dagen för uppvaktningen. Nu var goda råd dyra...

 

Naturligtvis knäckte de även den nöten, säg det som min kära familj inte klarar...

 

Här nedan kan se min assistent visa vid vilken gren valpmåttet sitter... ovanför honom är idealmåttet  för vuxen hund allt annat är för stort J

 

 

När jag fick paketet i min hand och vecklade av pappret snurrade tankarna i huvudet... vad är detta... en käpp, Nej för kort... En ryggkliare, nej kanske ngt med symbolik... lyckades inte klura ut det... Skratten blev många under mina försök att gissa.

 

Den här pinnen är för mig många gånger mer värd än den ”riktiga” som några dagar senare anlände med post. Dock är det den moderna varianten den som används då den ”antika” i äkta gammalt svenskt trä är alldeles för värdefull för att slitas på ;-)

 

Än en gång Tack till min underbara familj, släkt o vänner för Allt.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-04-17

 

Alexzia har lämnat boet och flyttat till sin nya familj. Fick en lägesrapport nu på morgonen om hur första natten hade avlöpt. Allt hade gått bra med vår lilla prinsessa och hon har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem.

 

Alexzia är en fantastisk liten fröken, alltid glad, älskar alla människor stora som små. Hos veterinären gick också allt bra och det blev inte ens några sura miner när det otäcka lilla chippet sattes in, ett litet pip sen viftade svansen glatt igen.

 

Lycka Till Familjen Eriksson med er Guldklimp.

 

 

Min kamera vill inte alltid som jag vill så det har inte blivit så mycket nya bilder men några på de små i Teas trio kommer här.

 

 

 

 

Baltazar har fått tillägget BIZZI. Bizzi's husse o matte, Tony och Maria, har valt att kalla sin nya familjemedlem för det, så då fick han det med i sin stamtavla. Numera heter vår lillkille BONZIP BIZZI BALTAZAR.

 

Bizzi bor förstås fortfarande kvar här hemma hos oss tillsammans med sin mamma och syskon, men nu är det inte så lång tid kvar innan han också packar och flyttar till sin nya familj.

 

I helgen är det utställning i Västerås. Från oss kommer endast Milla deltaga. Milla som tjyvat åt sig valpmat både nu och då, har lagt på sig en hel del hull både här o där så vi får se vad domaren säger ;-)

 

Om tiden räcker till kommer valparnas pappa Theneican´s Xotic Star med matte Veronica på besök för att träffa sina bebbar. Det ska bli riktigt kul J

 

Ha en Trevlig Helg allihop och Lycka Till ni som ska ut på div tävlingar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-03-28

 

Oj vad tiden går fort! Nu är det snart dags för de första valpspekulanterna att komma och titta.

 

Än så länge är det bara Honeys Alexzia som får ta emot besök. Teas lilla trio får vänta lite till.

 

Honey är verkligen en helt superb mamma, Alexzia är ju ensam valp så lekrollen hamnar ju hos Honey som allt annat. Honey har från första stund tagit väldigt väl hand om sin valp och trots att hon är förstagångs mamma så har hon skött sin uppgift med bravur.

 

 

 

Lilla Alexzia är öppen och frimodig och precis som hos mamma Honey så viftar svansen mest hela tiden. Alexzia är full av upptäckar lusta, hon är nyfiken och framåt och träffar gärna nya ansikten och klappas gärna av nya händer.

 

Nu längtar vi efter sol och värme så valparna kan få komma ut och möta världen.

 

 

TREVLIG HELG!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-03-15

 

Influensasjuk husse i Malmö

 

Malmös stora utställning går av stapeln denna helg. På plats finns Mats med vår pingla EUCH NUCH Jean Dark Bonbon. Allas vår Bonnie åkte igår den långa resan till Malmö, husse har skött utställningsplanerandet denna vår. Vad han däremot inte hade planerat var att en ilsken influensa så när satt stopp för resan. Men skam den som ger sig anser husse och for iväg. Och med facit i hand får vi nog tycka att det var värt det. Bonnie var en av de endast två öppenklass tikarna som lyckades charma till sig ett rött band o CK och fick därmed fortsätta till Bästa Tik klassen. Hela 36 tikar var anmälda så konkurrensen var förstås hård.

 

Själv är jag hemma och pussar valpar och har inte fått fullständiga resultat än från Malmö, men ett antal Grattis via telefonen har dykt upp. Bonnie lyckades knipa 4:e platsen i Bästa tikklassen och det är inte illa.

 

Valparna växer och utvecklas för var dag. Teas småklimpar har nu öppnat ögonen och plirar nyfiket på världen.

 

Alexzia är fortfarande rund, mjuk o go. Full fart över golvet, hack i häl på mamma Honey eller på egen hand. Alexzia vill gärna utforska allt som finns omkring henne.

 

 

Min brors lilla dotter Moa kommer på besök titt som tätt för att kela med Alexzia. Och precis som våra vuxna hundar så avgudar Alexzia henne. Moa är naturbegåvning med hundar, endast fyra år gammal har hon en naturlig inställning till våra fyrbenta och vi är jätteglada att Moa ofta kommer på besök så våra valpar även blir vana vid barn. 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-03-10

 

Regnet det bara öser ner, så vi har stannat inne så mycket som möjligt den gångna helgen. Försökte trotsa vädrets makter söndag eftermiddag för att delta i handlerträning. Men tom Milla tyckte att det var för kallt och för blött. Jessicas mopsar hade dock ingenting att invända så jag fick nöjet att så smått vänja den nya lilla mops stjärnan Stacey med att vistas bland andra hundar under ordnade former i en ring. Så duktig liten mops fröken, ärtig och glad utan att bekymra sig det minsta om att en främmande hand höll i snöret och att stället var fullt av  skuttande o skällande hundar som skulle inrättas i leden. Milla väntade snällt i den varma bilen och iakttog oss genom fönstret. Det är mycket utställningsträning på schemat för vår del nu. Förutom på Ingrid Raijs söndags träning här i Surahammar, går vi också på kurs hos Gerard O'Shea. Då är vi inomhus vilket passar Milla mycket bättre.

 

Helgen har för övrigt förflutit med stillsamma inomhus aktiviteter och mycket valp mys förstås. Hade även glädjen att få hälsa på hos fem stycken små charmtroll. På Inras kennel finns det griffon valpar. Så söta o busiga, tur att vi har egna valpar hemma att pussa på annars hade vi nog ”blivit” med griffon J.

 

Alexzia har så smått börjat prova på att äta nötfärs i pytte portioner, och det är minst sagt uppskattat. Riktigt mums tycks det vara. Vår lilla tjej förstod snabbt vad den utlagda tidningen var till för, direkt på morgonen är det bråttom ur valpsängen för att hinna till tidningen J Första kloklippningen är också avklarad, med beröm godkänd. Inga protester. Tack för det. Vid dagens vägning visade det sig att lilltjejen har passerat kilo strecket !! Dryga tre veckor gammal !

 

Teas lilla trio mår också bra, smaskar och myser med mamma, precis som det ska vara. Strängt övervakad av Tea vägs de små liven en gång om dagen. Liksom Alexzia växer de bra och lägger på sig lite varje dag. Inte riktigt lika mycket som sin kompis, vilket inte är så konstigt, de är ju tre att dela. 

 

En del av Zippans fanclub har hört av sig och undrar hur deras favvis har det bland alla pinnar o småknytt. Zippan är nöjd och glad, allra gladast är hon förstås när hon får följa med husse till jobbet. De dagar när det inte är möjligt kan det bli lite tråkigt på förmiddagarna när matte har fullt upp med att pyssla med pyrena.

 

När det regnar är det skönt att kura i soffan...

 

Zippan spanar efter husse....

 

Till sist idag vill jag sända ett riktigt stort o varmt GRATTIS till alla våra hundars uppfödare Jeanett Lemmeke på Kennel JEAN DARK. Jeanett har fött upp hundarna som stod som BIR o BIM på den stora vinter specialen för dobermann i helgen. Som grädde på moset vann hon även med sin fina uppfödargrupp, vilken gång i ordningen ska jag låta vara osagt. Att under många år kunna föda upp den ena stjärnan efter den andra, inte bara i snygg förpackning utan också arbetsdugliga hundar är en bedrift. Det gäller ju också att nå de valpköpare som är beredda att satsa tid och energi på att förvalta sina hundar. Så även ett stort GRATTIS till er, samt till de entusiastiska handlers som med flinka händer och god kondition hjälper till att visa hundar till framskjutna placeringar.

 

Och till vår eminenta webbmaster riktar vi också gratulationer. Nina o Patriks (kennel Grumium) egenuppfödda lilla valp slog till och blev klassvinnare hanvalpar 4-6 månader på ovan nämnda special utställning i helgen. Stort Grattis till er och valpens norska ägare.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-03-07

 

Tiden springer iväg, vår första lilla valp Alexzia är redan tre veckor !!

 

Lilla sumo valpen med den gulligaste puss magen i hela världen J Vem kan motstå en sån här mjuk o go liten tjej. Ja ingen i den här familjen iaf. Vår lilla förstling får massor av kel av alla.

 

 

Honey har flyttat ut från sovrummet och huserar nu i köket med sin dotter. Det innebär att Alexzia får chansen att upptäcka världen utanför valplådan på egna ben. Och upptäcktsfärderna är nu mer intressanta än att bara ligga i mammas famn. Som alla småbarn som kommit upp på benen och börjat tulta runt kan jag tänka mig att hon snart har motionerat bort sitt gulliga hull. Idag ska hon få sin första lilla provsmakning av annat än vad mamma Honey serverar.

 

Tea har flyttat in i sovrummet med sina små och det är min rygg tacksam för. Efter en vecka på golvet i köket tätt intill valplådan kändes det som en dröm att krypa ner i sin mjuka säng igen. Den lilla trion växer och frodas i Teas vård och det står inte på förrän de också ska ut på sina egna äventyr, men än så länge är det mammas trygga famn som gäller.

 

 

Ha en trevlig helg allihop. Till alla er som ska ut på tävlingar av olika slag. LYCKA TILL !!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-03-04

 

Det smaskas o knorras här hemma i våra valplådor. Eller rättare sagt i valplådan, för i den ena där smaskas det bara. Honeys Alexzia bara smaskar, sover och tar sig en tur där i mellan, de små benen har all möda i världen att balansera den runda goa, mjuka kroppen.

 

Fler bilder på valpsidan.

 

Hos Tea smaskas det och knorras lite ibland, när någon av de små syskonen inte kommer fram för att det ligger någon i vägen, ja då knorras det. Tea är snabbt där med nosen rättar till ordningen.

 

Våra andra tjejer, Milla o Bonnie har hittat ett nytt favorit ställe. På bordet, den sköna vårsolen lyser in och det måste man ju ta vara på. J Ofta ligger de där tillsammans o myser, och vad man nu än kan tycka om att låta hundar vara uppe på bordet, så drar jag mig till minnes vad jag ofta hörde när jag var barn:

 

Det bästa man har, sätter man på bordet J

 

Milla

 

Bonnie

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-03-03

 

Mitt i filmen ringer mobilen !

- Lämna bion och kom hem, det är dags nu, Tea har börjat att bädda !

 

En kvart senare är husse o jag hemma och möts av Lina som förberett och föredömligt organiserat allt inför den stundande tilldragelsen. Bra jobbat Lina, solklart MVG ;-)

Allt finns på plats.

 

Minuterna efter oss anländer Jessica, Biggles kennel (mops). Känns tryggt med ett par extra händer om så skulle behövas.

 

Husse o Jessica stöttar Tea med flinka fingrar och snart anländer lilla Beatrixz. Strax är det så dags för nästa lilla parvel, brorsan Baztian och endast en liten stund senare är det  Baltazar´s tur att se dagens ljus.

 

Mitt uppdrag under valpningen bestod av att ta emot de nyfödda pyrena som, efter en första besiktning av Tea, sedan skulle vägas och frotteras och hållas varma. Tea själv hade fullt upp med sin valpning som gick undan. Från första ansatsen till att bädda tills den tredje valpen var född, hade endast 3 ½ timme förflutit.

 

Nu myser den lilla familjen i valplådan och Tea håller ett vakande öga över sina små gryn, och det är nog bäst, för Honey vill nog gärna stjäla en valp eller två.

 

 

Ett stort tack till Lina som organiserade allt i det inledande skedet, och Jessica min vän o vapendragare, du är guld värd.

 

Hur filmen slutade? Ja det vet vi ju inte, får väl gå en gång till och se slutet J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-03-02

 

BONZIP BEATRIXZ... BONZIP BAZTIAN... BONZIP BALTAZAR - ÄR HÄR J

 

Tre små Tea barn har gjort entré !

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-02-27

 

Uppdaterat under valpar.

 

Lilla Alexzia frodas och växer i mamma Honeys vård och ser numera mer ut som en liten säl än en dvärgpinscher J Honey själv är i strålande kondition med god aptit.

 

Honey myser med sin lilla Alexzia, som har gott om plats i baren J

 

Nu ser vi med stor glädje o spänning fram emot Teas valpar. Mer information finns under valpar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-02-21

 

VALPAR och BLOMSTER

 

Dagens ros, nej ett helt blomsterfång går till Djurkliniken i Arboga. Det lilla personliga djursjukhuset som samlat så mycket specialist kompetens under samma tak. Alla som av en eller annan anledning besöker veterinären vet hur viktigt det är att ha förtroende för den i vars händer man lägger sin bästa vän. Veterinärerna Erik o Lage med sin kompetenta personal, Lisa, Annika, Linda, Sara och Eva har vårt fulla förtroende. Ett stort Tack till er för vänligt o proffsigt bemötande.

 

 

I dag var vi där för att få besked om ifall vår minsta lilla tjej Tea bär på några valpar... och JA det gör hon !! Med flinka fingrar ordnade Annika med ett par bra röntgen bilder, och se där fanns det svart på vitt. Tea är dräktig! Mer information kommer under VALPAR.

 

Lilla Alexzia äter o smaskar och blir väl omhändertagen av mamma Honey. Den lilla kroppen växer så det riktigt syns från dag till dag. Hon är väldigt pigg o livlig, trodde aldrig att en så liten krabat kunde ha så mycket fart J

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-02-17

 

BONZIP ALEXZIA 

 

Så kom hon äntligen, efter lång lång väntan är hon här. Honeys lilla valp, så full av liv, sprattlar hon runt på fällen i valplådan. Honey tar sitt moderskap på största allvar, och är man bara en liten valp i lådan får man finna sig i att mamma har tid och ska slicka och pyssla med en mest helst hela tiden. När tvättning o matning är avklarad så kryper Alexzia nära nära i sin mammas famn.

 

 

Honey hade en förhållandevis lätt förlossning. Eftersom vi visste att det bara fanns en liten valp som skulle komma ut så kunde vi i lugn o ro bekanta oss med den lilla tillsammans med Honey.

 

Nu ser vi framåt med spänning hur vår första lilla valp med prefixet BONZIP ska utvecklas, vi har stora förhoppningar om att hon ska växa upp till en skönhet med ett fantastiskt temperament precis som sina föräldrar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-02-10

 

Inget är som väntans tider J

 

Allt är i ordning och valp lådan är bäddad, nu väntar vi bara på att Honey ska leverera sina små. Än är det ju en tid kvar till beräknat datum men det är inte långt borta. Så spännande !

 

Igår hade vi uppfödarutbildning igen. Ett jätte trevligt stort blandat gäng med uppfödare eller blivande sådana. Många har redan fött upp hundar i många år och har en massa erfarenhet att dela med sig av. Kinesiska nakenhundar, basenji, bullmastiff, puli, mops, dobermann, bedlingtonterrier, kerry blue terrier och westies är några av raserna som är representerade, vet att det är fler men kommer inte på vilka just nu. Trevligt att träffa hundägare till raser som man kanske inte kommer i kontakt med vanligtvis. Oftast är det ju inom sin egen ras man har de flesta kontakterna. Tack Ingrid Raij, Rigmor och Lena som ägnar många mörka kvällar åt oss.

 

Vinter o mörker, ja inte är det någon sol som värmer oss här. Hundarna kurar helst i soffan under filtarna eller i sina bäddar framför elementet. Till deras stora förtret blir de dock utsläpade på promenader i ur o skur vare sig de vill eller ej.

 

Stegräknare!!

 

Täcke på, sen bär det iväg. Som hundägare känns det ju helt bakvänt att gå ut på promenad utan att ha ett koppel att hålla sig i. Till och med Milla protesterar, Milla som inte räds vare sig vind eller vatten har fått nog. Zippan ställer iaf upp, åtminstone så länge inte regnet häller ner. Men det beror nog mer på att hon löper just nu och vill ut o kolla om det finns några snygga grabbar i faggorna.

 

Honey plirar nöjt på sina stackars medsystrar som gör sitt bästa att streta i mot när deras tokiga matte viftar med kopplena.

 

Min kära syster Anna-Lena, min svägerska Ann och min goda vän Jessica, alla bär de räknare och det är peppning som gäller och lite utmaning förstås.

 

Heja på till målet.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-01-24

 

VALPAR......inte än men nedräkningen har börjat.

 

Honey börjar bli riktigt rund o go om magen nu :-) Vår veterinär och gode vän Lage Bellström på djurkliniken i Arboga har klämt o känt på magen och konstaterat att det är inte bara god mat där inne. Så nu väntar vi med spänning och räknar dagarna tills vi ska få hälsa våra nya små familjemedlemmar välkomna.

 

Honey som alltid är den mest keligaste och gladaste lilla tjej, är om möjligt ännu mer kramsugen. Favorit positionen är liggandes på rygg i famnen på husse.

 

Valparnas namn kommer att inledas med bokstaven A, troligtvis blir det dubbel namn på A. Trevliga namn förslag mottages förstås, gärna innehållande Z också för att göra det lite svårare ;-)

 

På lördag åker vi till Köping på utställning. Dock inte med våra egna hundar. För en gångs skull bara som besökare. Det är Tibbe special. Marianne (kennel Black Jax)kommer från Norge med sin lilla tik och Cathrin (kennel P´zazz) från Stockholm kommer med sina stjärnor. Alltid kul att träffas, den här gången har ju inte vi några hundar att visa så då kan vi  njuta av titta, babbla och umgås. Tibbar ligger mig varmt om hjärtat, vår Buster var en härlig tibbe, en riktig kille som visste vad han ville. (Läs om Buster 2007-04-08)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-01-07

 

2 x 2 Bästa svensk födda tik !

 

Ja så inledde vi det nya utställningsåret !

 

Det var vår Bonnie, Jean Dark BonBon som stod för den bedriften !

 

Det var ett digert startfält som fanns på plats i Göteborg. Ett 40 tal tikar gjorde upp om placeringarna. Inte bara vår Bonnie gjorde ett bra framträdande. Även våra andra tikar, Honey, Tea och Milla fick finfina kritiker och knep åt sig såväl röda band som placeringar.

 

Till fredagens utställning kom Mats o jag med fyra hundar, våra vänner som skulle visa två av hundarna låg hemma med feber så det var en smula nervöst innan vi lyckades pussla med kompisar på plats. Marthe från Norge fick Honey på sin lott, Jeanett tog hand om Bonnie, Mats fick förstås vår lilla Tea som vanligt och själv hade jag Milla att försöka presentera utan alltför många cirkus konster.

 

Fredagens domare Rodrigues Fernando hade ett styvt jobb med att mäta o bedöma alla hundar. Jag brukar inte ha problem med tävlingsnerver men lite pirrigt var det allt när domaren frikostigt delade ut en hel del blå band innan det var vår tur. Nu ska man ju inte glömma bort att ett blått band också är klart godkänt. Men man vill ju gärna ha det röda för att få fortsätta vara med i tävlingen.

 

Först till bordet var  Bonnie, efter mätning och noggrann granskning och ett par varv på mattan fick hon sitt röda band. Även Honey och Tea slank igenom nålsögat, så var det bara jag och Milla kvar. Då var jag ganska stressad, vi hade tre vidare, visste inte om vi skulle ha några x:tra händer till hjälp i konkurrensen så om hon också skulle få rött band var risken att någon skulle få stå över. Som tur var hade Marthe tid att fortsätta visa Honey, för Milla fick också rött, alla våra tjejer var vidare till konkurrensklassen. Nu gällde att Jeanett hade tid med Bonnie också. Det gick vägen och i konkurrens klassen hade vi TRE av våra fyra på placering ! Åh vad glad jag blev. Honey o Marthe på reserv plac, Milla o jag på fjärde plats och Bonnie nummer ETT med CK.

 

I bästa tik klassen plockade domaren ut placeringarna bakifrån, när det bara var den fina importerade tiken och Bonnie kvar så höll jag nog andan, en sekund iaf. Till sist pekade domaren på den kuperade tiken och Bonnie slutade dagen som Bästa Svensk födda tik och nummer två på pallen. Grattis till Carolas Lady som vann dagens bästa tik.

 

Så var det dags för uppfödargrupp. Jeanett ville ha med vår Honey och Bonnie tillsammans med Mango och Kajas Chili (Kennel Chi O'din). Jag visade själv Bonnie och Marthe fortsatte att visa Honey. Och Jean Darks uppfödargrupp drog längsta strået. Så kul för Jeanett och för oss som hade hundar med i gruppen.

 

Kvällen avrundades med thai mat, som intogs tillsammans med Ammi, Kaja, Marte, Pernilla och Jeanett. Trevligt att avsluta den fina dagen med mat i goa vänners lag. Alla var ganska trötta efter en lång dag så det blev tidigt sängående. En ny utställningsdag väntade.

 

Lördagens domare Torbjörn Skaar är liksom gårdagens domare ett nytt ansikte för oss som inte har ställt för honom tidigare, iaf inte vad jag kan minnas så här på rak arm.

 

Till lördagen hade hade vi bara anmält Tea och Bonnie. Båda två fick även idag röda band, och även idag landade Bonnie på första plats i konkurrensen och slutade som bästa svensk födda tik, tvåa bästa tik bakom gårdagens vinnare. Två domare från olika länder, dagarna efter varandra var alltså helt överens.

 

Även idag ingick Bonnie i Jean Darks vinnande uppfödargrupp som också placerade sig i stora final ringen. Grattis Jeanett.

 

En snabb summering av helgens placeringar:

 

BONNIE

1 ökl x2

1 kk CK x2

1 Bästa svensk födda tik x2

2 Bästa tik x2

HONEY

1 ökl

R kk

MILLA

1 Ökl

4 kk

TEA

1 ökl x2