Kennel Bonzip nyheter

 

Nyheter 2008.

Tidigare nyheter här

 

2009-12-13

 

Ris o Ros på Stora Stockholm

 

Så var då utställningen på Älvsjömässan avklarad för i år, ja det känns nästan som det är något man ska klara av. Många många hundar o många människor, trångt, tufft att hitta parkeringsplats utan att behöva gå alltför långt med burar o annan packning, men väl på plats är det dock trevligt. Många uppfödarkollegor träffades och ett flertal presumtiva valpköpare som vi alltid tycker det är ett perfekt tillfälle att möta. De har då möjlighet att kika runt på olika kennlars hundar, träffa människan bakom kennel namnet, känna efter om man klickar. Det ska ju kännas rätt åt båda håll, inte bara vi som ”kräsna” uppfödare ska känna förtroende för den som är spekulant på våra små guldklimpar, som valpköpare måste man också få vara frågvis och känna sig trygg med sin uppfödare.

 

Lååång väntan...

 

Snart är det vår tur.

 

Först in till bedömning idag var vår egen uppfödda lilla Carmenzita som skulle visas för domardamen AnnMarie Maeland.

 

Lina var den som skulle styra runt det lilla spratteltrollet Carmen, vilket inte var det enklaste. Ni som sett Carmen o husse tillsammans vet att Carmen inte släpper sin husse med blicken för ens en ynka sekund så Lina hade ett styvt arbete med att försöka få den lilla damen att hålla alla fyra tassarna på golvet o helst inte ha huvud o svans åt samma håll samtidigt i sin iver att hålla koll var husse befann sig.

 

17 st juniortikar visades vilket gjorde det ganska trångt i ringen. Allteftersom domaren gallrade ut och gjorde sina val så klappade hjärtat lite snabbare, när de så var fem stycken kvar log jag nöjt, när Carmen så till slut landade på en andra plats med CK var vi alltigenom nöjda o glada.

 

Glad Lina!

 

Vår Honey skulle in i ringen bredvid till en norsk domare som hivade ut hundar på löpande band. Honey fick strålande kritik men blått band pga att hon var en aning tunnpälsad på halsens framsida där halsbandet sitter. Inte bara Honey fick blått band för detta, vi stod en aning frågande runt ringen, ett gäng som fått samma besked i kritiken så nu får det bli halsbandslösa promenader framöver, känns lite snopet att få blått för detta särskilt som för övrigt fick idel lovord.

 

Vår pälslösa Honey ;-)

 

Nu ser vi framemot julen och nyår sen bär det av till My Dog i Göteborg för hur jobbigt det än är att packa, köra, släpa grejor o allt annat som hör till så är det fantastiskt roligt att åka på utställning.

 

Väl mött i ringarna J

 

Man kan ha buskul i ringen, tycker denna lilla ringkollegan.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-11-23

 

RUSKVÄDER O VALP PLANER

 

Hu vilket busväder vi har, tur att det finns bra täcken till våra små fyrbenta.

 

Ska vi gå nu då?

 

Efter promenaden är det skönt att värma upp sig på ett mysigt ulligt fårskinn som värmer gott. En av Carmens favoritplatser har blivit uppe på soffans ryggstöd, till hennes glädje finns ett element precis bakom, ett sådant där stort gammalt som värmer så gott, helst vill hon nog att vi lägger hennes fårskinn direkt på elementet för precis som de flesta av hennes artfränder älskar hon värme.

 

Carmen på sin favvisplats.

 

Länge har vi väntat med att para vår lilla svarta pingla. Milla har valt att löpa vid för oss fel tidpunkt det senaste året men nu hoppas vi att det äntligen snart ska bli av. Ett flertal spekulanter har väntat länge på just Milla som är en näpen mycket liten tjej. Vi tror att Milla kommer att bli en förträfflig mamma då hon är den av våra tikar som alltid varit med o pussat och lekt med valparna som fötts här hemma av hennes kompisar.

 

Läs mer om Milla på hennes egen sida och kika in här på nyhetssidan då o då för närmare rapporter om när det är dags för löp och parning.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-11-01

 

Fredag morgon var bilen färdigpackad och vi gav oss iväg på vår resa till Växjö. Tre hundar skulle ställas ut, Honey, Carmen och Calle.

 

Den mycket trevliga belgiska domaren var en dam som visste vad hon ville, alla regnbågens färger visades, ja jag måste säga att hon var väldigt sträng i sin bedömning.

 

Eller vad sägs om att endast två juniortikar fick rött !! (Rätta mig gärna om jag har fel, kan ju ha missat ngn.)

 

Vår Carmen var en av dem som fick den röda färgen på sitt kort och slutade tvåa bästa juniortik. Lilla Carmen myser mest hela tiden i husses famn både hemma och på utställning, får hon bara vara med sin kära husse så trivs hon. Ingenting stör den fröken.

 

I öppenklassen hade vi med Honey även denna gång visad av Lina. I dag slutade de på en tredje placering av öppenklass tikarna.

 

Lina och Honey

 

Calle då...

 

Jo Calle ser ut som ett fullblod från Täby J Långa ben under en slimmad stram kropp med fantastiska muskler. Domaren föll pladask för vår stiliga kille, superlativen haglade och kritiken hon gav går inte av för hackor... MEN... när mätstickan visade att centimetrarna inte var på rätt sida av 30 gränsen L ja då var det gula kortet ett faktum... så var det med det. Som tur är så har Calle en husse som älskar honom och inte bryr sig om centimetrar.

 

På utställningen var även vår goda vän Veronica från Kennel Experience. Med sig hade hon sin egenuppfödda Experience Brave Boss Mr, som är halvbror med vår Carmen. En härlig ung kille med ett supermysigt sätt i sin så fantastiskt välskapta kropp. Boss lyckades med bedriften att även denna gång knipa ett cert, och om jag inte missminner mig så har han tagit cert på varje utställning har deltagit i !!

 

Grattis till BIM placeringen Veronica.

 

Grattis också till Ingegerd o Tommy som hade BIR valpen för dagen, deras egen uppfödda Kingen.

 

Tack till min familj som alltid ställer upp och hänger med i vått o torrt J

 

 

2009-10-28

 

Kommer det någon?

 

Allas vår favoritfåtölj är en gammal IKEA fåtölj med fotpall. I den vill alla sitta eller ligga, mycket för att i fåtöljen ligger ett långhårigt rufsigt fårskinn som är gosigt att mysa i.

 

Ja inte bara att mysa med, hundarna gillar att ”spinna” ull mellan tänderna. Även vår kloka Bonnie som aldrig gör något som är förbjudet kan låta bli att ta sig en rejäl tuss ibland.

 

Det här är kul!

 

Jag borde ha sparat alla tussar de plockat från skinnet, det kunde ha blivit tomte skägg eller varför inte fina ulltröjor till busarna i vinter J

 

Vadå? Jag har inte gjort något!

 

 

2009-10-05

 

Brutus och Margret

 

I september for Mats o jag till Spanien där vi bland annat besökte vår kära Brutus. Brutus lever ett härligt pensionärsliv i solen med sin underbara familj. Vi är oerhört tacksamma för att Tony och Margret öppnade sitt hem och sin famn för Brutus när vi flyttade tillbaka hem till Sverige. I familjen finns även den lilla söta Mary och en stor bamse katt som jag tyvärr inte minns namnet på.

 

Brutus med bästa kompisen Mary

 

Brutus har verkligen hamnat i paradiset på gamla dar vilket han är så väl värd efter ha levt ett brokigt och kringflackande liv. Brutus som tar det mesta med ro njuter av tillvaron.

 

Än en gång ett stort Tack till Margret och Tony för att ni tar så väl hand om honom.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-08-27

 

 

Zippan en Änglahund

 

 

Ett stort hjärta av guld som klappat för alla har slutat att slå. Zippan vår så innerligt älskade vän har lämnat oss.

 

Många, många gånger har jag suttit här vid datorn och försökt skriva men varje gång har det gjort för ont och tårarna tycks aldrig ta slut. De så tunga, mörka sorgmolnen har fördunklat alla försök.

 

Det har gått snart två månader sen det ofattbara, obeskrivligt hemska hände. En svår magomvridning som trots snabba insatser inte gick att rå på. Vi kunde bara låta vår så innerligt älskade vän somna in från sina hemska plågor.

 

De tunga sorgemolnen har börjat lätta en smula och fram spricker solen som Zippan stod för.

 

Zippan, som har lämnat så många varma, glada minnen, så mycket att glädjas åt, det är de minnena jag nu försöker hålla mig fast vid. Zippans förbehållslösa kärlek till alla, både stora och små, det är det vi kommer att minnas.

 

Zippan, vår så fantastiskt snälla dobermann som botat mången från sin rädsla att träffa stora hundar. Zippan, som med sitt gudomliga tålamod fostrat våra dvärgpinschervalpar.

 

Vår vackra Zippan, med sina så oändligt kloka och varma ögon, blickar ner på oss från en vacker tavla vi lät måla av henne för några år sen.

 

Läs gärna mer om vår Zippan på hennes egen sida.

 

Var rädda om er och ta väl hand om era vänner, för en dag finns de inte kvar och det gör så ont.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-08-26

 

3:e Btkl GRATTIS Honey o Lina.

 

Vädergudarna visade sig vara på ett alldeles strålande humör i Vallentuna på söndagen. Soligt men inte för varmt, perfekt utställningsväder med andra ord.

 

Först ut att bedömas i ringen var Carmen, domaren gav henne bra kritik. Precis som sina kollegor som bedömt henne som valp lovordade han henne, vacker hals, överlinje, kors, bakställ, feminint huvud och uttryck. Däremot tyckte han att hennes bröstkorg behöver utvecklas mer. Efter det var det färdigtävlat för Carmen den här dagen.

 

Carmen och husse

 

Carmen

 

För Honey och Lina gick det över förväntan. Det var många fina tikar att konkurrera med i den öppna klassen, så glädjen var stor när domaren valde att placera Honey som nummer 1 med CK i ÖKK. I Bästa tik klassen blev det trångt då många fina tjejer gått till vidare bedömning, några stod för championatet och hoppades förstås på certet, tre champion tikar fanns också med för att tävla om den åtråvärda första platsen. Domaren tog tid på sig och alla fick återigen visa upp sig, en efter en avtackades, när det så var dags att placera de fem så fanns vår Honey och Lina fortfarande kvar i ringen J

 

Etta blev en ärtig liten junior tik från Allamigoz. Grattis Miia o Helen.

 

Tvåa kom en ungtik som jag tyvärr inte har namnet på. Grattis till er också.

 

TREA HONEY PIE väl presenterad av Lina.

 

Honey och Lina in action

 

Tack Lina för att du tar dig tid och följer med på utställningar för att visa våra hundar så fint och Tack även till Rafa som sköter om hundarna som stannar hemma när resten av flocken är ute och far. Det är teamwork J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-08-08

 

Askersund bjöd på ett strålande sommarväder, en stor sol lyste över utställningsplatsen hela dagen. Återigen föll det på Lina o Mats att packa bilen och åka iväg för att visa våra fina hundar utan mig. Denna gång var det andra plikter som kallade för min del.

 

I Askersund mötte Elin och Bea upp tillsammans med lillmatte. Bea har endast varit ute på ett fåtal utställningar men matte hade tränat hemma så Bea skötte sig fint.

 

Först ut var husse med sin lilla prinsessa, Carmen som skämt bort oss med BIR o BIM placeringar fick idag nöja sig med ett HP och en andra plats bland tikvalparna på sin sista valputställning. Om ett par veckor väntar första junior klassen för hennes del, förväntningarna är dock inte alltför högt ställda då hon för dagen enligt mig är en smula gänglig o lite ”slynglig” i kroppen.

 

Carmen på bordet

 

Carmen och stolt husse!

 

Bea vår fina tik från B-kullen föll domaren väl i smaken, med CK och en andra placering i unghundsklassen fick hon tävla vidare i Bästa tik klass där hon slutligen placerade sig som fyra. Stort Grattis till Elin o lillmatte, nu hoppas jag att ni fick blodad tand och kommer med fler gånger. J

 

Beatrix

 

Sist ut från oss var vår lilla ärtiga Milla som numera alltid visas av Lina. Milla som tidigare hade en avog inställning till att stå på bord har under Linas flinka händer blivit en riktig ringräv. Domaren berömde särskilt hennes trevliga sätt och glada uppsyn, dock tyckte hon att Milla var lite för liten och kort för att få tävla vidare i konkurrensen.

 

Milla, numera en erfaren ringräv.

 

Summan av dagen var odelat positiv, vackert väder, trevliga medtävlande och fina resultat.

 

Tack Elin för att du kom och visade upp vår fina Bonzip Beatrixz , jag hoppas att vi ses snart.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-08-07

 

Fler härliga semester bilder har vi fått från Compiz (Cazpar) och hans familj. Matte Annika är flitig med kameran, vilket är glada för. Tack snälla Kjell o Annika för att vi får använda dem här och Tack för att ni ger Compiz en meningsfull tillvaro med mycket kärlek.

 

Compiz i Idre:

"Förbenade mygg! Rädda mig, husse!"

 

"Iskallt, blåser, värm mig husse!"

Kjell skämmer bort honom mer än jag...

 

Hoppeliskutt i riset.

 

"Vid den här tjärnen släpper matt mig lös snart, för jag sköter mig så bra!"

 

"Får du nåt eller?"

 

Compiz studerar forsen.

 

"Du håller väl i mig, matte!?"

 

"Hej Dennis! Har du nåt gott?"

 

"Hej då!"

 

Det kan inte nog poängteras hur tacksamma vi är alla våra valpköpare för att de tar så väl hand om sina hundar. Vi driver en liten familjekennel med endast ett fåtal valpkullar om året där valparna är en del av vår familj under hela sin tid hos oss. De lever nära o tätt intill oss vilket gör att vi blir oerhört fästa vid var o en av dem. Vi är mycket måna om att varje valp verkligen ska finna den optimala familjen för var individ, detta har gjort att en del av våra valpar har fått stanna lite längre hos oss, tills det känts 100% rätt att sälja dem.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-23

 

Från Compiz matte Annika har vi fått de här härliga bilderna. Vi tackar och ser gärna fler, det är alltid kul när det anländer bilder från valparnas vardag.

 

"Jag lovar, hundkäften som jag snodde bollen ur var så

häääääär stor!"

 

Compiz på språng i gröngräset

 

Nu när datorn fungerar som den ska (peppar, peppar) så hoppas jag att ni skickar fina semester bilder som vi kan dela med oss av här på sidan.

 

Tyvärr var vi inte själva så flitiga fotografer på fjällsemestern. Kan bero på att mygg o knott höll oss sysselsatta med att vifta, men hundarna tyckte det var härligt med långa turer, ibland hade de lyckan att få syn på renar att skälla på. Husse ville gärna ha med hundarna på de dagliga fisketurerna men efter ett par försök gav han upp. Zippan ville helst av allt apportera draget som husse med svung skickade ut med hopp om att få en öring att nappa. Detta var dock bara en önskan när Zippan var med, för säg den fisk som vågar nappa när det plumsar en 40 kilos dobermann bredvid.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-21

 

Så var då äntligen datorn fixad! Det är visst fler än man tror som kikar in på hemsidan lite nu o då, för många har hört av sig och undrat om det inte är dags för lite uppdateringar. Så här kommer nu en rapport.

 

Vi har hunnit med några utställningar under våren.

 

I Västerås i april var vår minste, dock inte yngste kille med. Bizzi, som mäter endast 27 cm, är ett energiknippe som älskar sin husse över allt annat. Husse Tony blev förvisad till högst upp på läktaren medan Bizzi o jag befann oss i ringen. Bizzi skötte sig över förväntan, vi var helt nöjda med ett första pris och tvåa bästa juniorhane, detta för en mycket sträng domare som var generös med de blå banden. Tack till Tony som tog sig tid att åka i arla morgonstund. J

 

Nästa utställningsplats var i Österbybruk. Mattes ohälsa satte stopp för hundvisning så det föll på husse och Linas lott att visa våra fina valpar. Vädret var inte helt på vår sida, små valpar gillar vare sig blåst eller regn - dock myste Carmen under husses jacka mest hela dagen och Calle (Carlitoz) fann sig i att boa i en filt i Linas knä under en tät ek. Calle har MYCKET spring i benen, men en dag som denna kunde till och med han sitta still, iaf stundtals. Tack Lina för att du följde med och visade bus killen. I ringen stannade Calle på en tredjeplats bland grabbvalparna medan Carmen kom tvåa med HP bland tikvalparna.

 

Så var det då dags för Avesta utställningen, inte heller här deltog jag, återigen fick Mats o Lina styra runt valparna. Denna gång, på valparnas andra utställning, förstod de redan lite bättre vad som förväntades av dem i ringen. Förväntningar som de infriade. Båda fick denna gång HP, kul med två syskon som står mot varandra i kampen om BIR o BIM. Vår ståtliga Calle fick dock se sig slagen av sin näpna syster. I stora ringen travade Carmen tappert efter en lång dag och gjorde det bra, dock räckte det inte ända fram till placering, men väl så långt att hon var kvar bland de sju.

 

Nu i helgen besökte vi Köping, och husse visade som vanligt Carmen. Även denna gång räckte det till HP och kampen om BIR valp. Den här gången fick Carmen nöja sig med att bli BIM med en riktigt bra kritik. BIR blev en halvbror från Kennel Experience, Brave Boss Mr. Grattis Veronica. Grattis även till Micke och Neo, Theneican´s Xotic som är pappa till vår fina B-kull. Neo tog sitt tredje svenska cert och blev således Svensk Champion i helgen.

 

Bonzip Carlitoz, Calle har flyttat ut på landet till Daniel som han följer under dagarna med arbetet på gården.

 

Bonzip Cazpar, Compiz har vi på ännu närmare håll. Compiz bor hos en mycket hundvan familj här i Surahammar som tidigare tävlat bruks med schäfer och sedan fött upp labrador och am.cocker.

 

Vi önskar Daniel och Annika med familj Lycka Till med guldklimparna och välkomna i gänget.

 

Bonzip Carmenzita , Carmen stannar här hos oss och förhoppningsvis kommer hon växa upp och bli lika klok o vacker som sin mamma.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-02-24

 

DEN VITA KANINEN ÄR BORTA, slaktad av huliganerna!

 

Ja i den tidiga gårdagens morgon väcker husse mig med orden.

 

- Dom har slaktat kaninen i natt.

 

I mitt nyvakna tillstånd snurrade tankarna vilset omkring, har husse drömt mardrömmar eller har Glenn Close varit här?

 

Nej inte alls, det var förstås huliganerna som varit i farten. Den stora mjuka vita leksakskaninen föll offer för de vassa valptänderna, kan tro att de hade haft mäkta roligt när de drog ut allt innehåll tills bara det tomma ”skinnet” fanns kvar. Tack o lov att det var en ”mjukiskanin” och inte äkta levande vara. Lyckliga valpar skuttade omkring bland sitt nedlagda offers itu slitna rester.

 

Cazpar vaktar leksakslådan

 

Carmenzita och Cazpar

 

Husse har börjat prata om att renovera köket men det får nog vänta tills det inte bor små huliganer där, vad vet man vad de härnäst hittar på.

 

Carlitoz tar en paus

 

Carlitoz

 

De är trots sina upptåg helt ljuvliga små krabater med mörka pepparkorns ögon och härligt mörkröda glänsande pälsar. När vi tar våra vinterpromenader för att träna på att gå i koppel så riktigt lyser de vackert varmt röda mot den kritvita snön.

 

En lugn stund...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-02-16

 

Goungar, Hjärteknyten, Sötetösen, Kissrumpor, Gullponken, Huliganer och Marodörer......

 

De är helt enkelt så underbara våra små raringar, men det finns tillfällen då de får finna sig i att bli kallade kissrumpor o andra mindre smickrande tillmälen. I arla morgonstund när man famlar fram med sömndruckna ögon och ofelbart sätter ner sin nakna fot med ett plask i en kisspöl, ja då är de kissrumpor. Huliganer och Marodörer får de finna sig i att bli omnämnda som, när de gör sallad av tidningar som ska fungera som toa nattetid, just för att undvika det som framkallar det ovan nämnda rumpordet. Marodörer kallas de också när de fransar de av matte så tålmodigt för hand uppfållade fina linnegardinerna.

 

 

All övrig tid är de prinsar och prinsessa. Ja de är verkligen så härliga vår lilla trio. De bor fortfarande hemma för matte har svårt att släppa dem. Många förfrågningar har kommit från Spanien och andra ställen alldeles för långt bort. Från spekulanter på närmare håll har det funnits andra ur mattes synpunkt hindrande omständigheter som gör att de ännu bor hemma. Dock är små pojkarna till salu till rätt hem. Vad är då RÄTT hem för den kinkiga matten?

 

Rätt hem kan se väldigt olika ut men det finns några, för mig, viktiga punkter som jag på förekommen anledning vill ta upp här.

 

* Valpen/Hunden får inte under några omständigheter lämnas ensam en hel arbetsdag, det räcker inte att grannfrun tar ut den på en kissrunda runt huset vid lunch tid.

 

* Det får gärna finnas barn i familjen, men det är INTE deras ansvar att gå hem en snabbis på lunchen, och liksom grannfrun gå en runda runt huset, för att därefter lämna hunden ensam igen.

 

Det finns förstås mycket annat ta upp men det primära med "Rätt hem" kan sammanfattas med, att man ska kunna ge sin hund ett meningsfullt liv där den får allt den har rätt till i form av kärlek. I detta innefattas allt såsom motion, omsorg, nyttig föda, veterinärbesök, meningsfulla uppgifter mm.

 

 

Låt er nu inte skrämmas av den kinkiga matten, jag har sålt valpar till underbara människor som har allt det som en valp kan önska. Kanske du också är en av dem som ska dela ditt liv med en liten Kissrumpa eller Prins.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-01-10

 

STORT TACK TILL CARINA OCH VERONICA !

 

Bazze vår fina juniorhane har varit i Göteborg på den stora My Dog utställningen.

 

Det var Bazzes debut i de stora sammanhangen, utställning två dagar i rad och vi är mer än nöjda med hans placeringar båda dagarna. Såväl domare Benny Blid som domare Gertrud Hagström delade ut idel lovord om vår unga Bazze och båda gav de honom ettor och placerade honom trea i klassen. J De var alltså oberoende av varandra helt ense om hans kvalitéer.

 

Bazze är precis som sin mamma Tea, en finsmakare av klass när det gäller mat och när så familjens övriga hundar löper ja då står inte matintag högst på listan. Detta gör att han för dagen är lite tunn, det i kombination att han fortfarande är ”ofärdig” i sin kropp, gör hans placeringar oss mycket nöjda. Bazze har tiden för sig och vi ser framemot när han fått tid på sig att mogna.

 

Tack snälla Veronica för att du körde den långa vägen bara för att hjälpa till med att visa Bazze.

 

Tack till Carina som lämnade hästarna och gården för att Bazze skulle få komma ut i ringarna och träna.

 

Ja träning det var vad vi såg det som, valpar och unghundar behöver få erfarenhet. Om det sen ger god utdelning på kritiklappen är det en bonus, och det tycker vi att det gjorde denna helg.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-01-07

 

GOTT NYTT ÅR !!!

 

Tack för alla fina julkort och nyårshälsningar från när o fjärran.

 

Helgerna har avlöst varandra i ett lugnt tempo här hemma med mycket mat och mys.

 

Våra valpar växer och är helt ljuvligt underbara. I dagarna blir de 8 veckor men liksom i de tidigare kullarna har vi valt att hålla lite längre på dem här hemma för att se hur de utvecklas såväl exteriört som mentalt. Det är en livlig trio full av bus. Bonnie är en mycket tålmodig mamma som pysslar om sina små med varsam tass. Ibland tycker vi nog att hon är för mån om sina valpar, det skulle nog vara på sin plats med en åthutning någon gång kan vi tycka, men mamma vet nog bäst. J Alla har sin egen personlighet och var o en av dem har lyckats hittat en alldeles egen plats i våra hjärtan.

 

Carmenzita, husses egen favorit, lyssnar mer på namnet Prinsessan än på sitt eget. Lilla Cazpar som är min särskilda lilla hjärteknipare får finna sig i att tilltalas Bebis. J Cazpar som var störst från början har fått se sig bli rejält omsprungen av den som var vår lilla Carlitoz. ”Calle” som är Linas bästis har vuxit till sig i rasande fart och har utvecklats till en ståtlig kraftig hane.

 

Alla tre är väldigt framåt och nyfikna på allt, de är öppna och frimodiga till sitt sätt precis som sina fina föräldrar.

 

Går du i tankarna att berika ditt liv med en härlig kompis och känner att du kan erbjuda en kärleksfull famn och ett innehållsrikt liv till en underbar liten vän, ja då är du välkommen att höra av dig till oss.

 

Vi önskar er alla en God fortsättning på det nya året.

 

Mattes bebis.