Kennel Bonzip nyheter

 

Nyheter 2009.

Nyheter 2008.

Tidigare nyheter här

 

 

2010-09-21

 

Valpar o Höstlöv...

 

Hösten är här på allvar och vi börjar kura in oss, utanför har löven börjat skifta färg. Brasan tänds på kvällar o mornar, alla hundar flockas runt den för att mysa i dess härliga värme.

 

I helgen var det vår sista utomhus utställning för detta år. Lina var som vanligt med o visade hund, även denna gång föll Kexet på hennes lott, och liksom de flesta gånger så tyckte domaren att hon var välvisad. Detta plus mkt annat fint stod på kritiklappen, Kexet fick HP och stannade på en andra plats i valpklassen. Tina som husse visade kom på tredje plats, för mkt matande på bordet ansåg domaren, ngt att tänka på tills nästa gång, förövrigt fick även Cortina fantastiskt fin kritik.

 

 

För ett par helgen sedan hade SSPK sin stora special, dit åkte Lina och husse med Kexet och Cortina.

 

Den mkt sympatiske norske domaren lovordade våra hundar, han var lyrisk över vilket trevligt temperament de uppvisade. Detta glädjer mig lika mkt varje gång när vi får beröm för våra hundars trevliga sätt. På lördagen kom Kexet tvåa och Cortina trea. Söndagen kom och med den Dvärgpinscher special. Denna dag var det min tur att åka med Lina, Cortina, Kexet och Carmen. Dagens domare bytte plats på Tina o Kexet så Cortina fick äntra andra platsen o Kexet tredje placeringen. Domardamen tyckte att Kexet och Carmen var vid lite väl gott hull!!

 

Carmen fick nöja sig med en tredje plats av tikarna o husse fick en skopa ovett när vi kom, mindre portioner... igen... J

 

Våra härliga valpar växer o utvecklas. Vi är väldigt nöjda med alla tre småttingarna som nu har börjat visa mer av sina personligheter.

 

Dolly, min lilla favvotjej är en riktig liten mysvalp. Dolly ligger gärna i mitt knä, lugnt o fridfullt när jag som nu sitter vi datorn. På kvällarna är det oftast hon som somnar i min famn när vi kurar i soffan.

 

Dolly

 

Belli är vilden i gänget J Högsta växeln är för det mesta, humöret är på topp alla dagar. Full rulle är det som gäller. Belli är Lina´s speciella lilla tjej.

 

Belli

 

Dino, allas vår nalle, stor o go som en kram. Han älskas av alla, framförallt av Rafa som gärna vill att vi behåller honom.

 

Dino

 

Ja alla tre är fantastiskt framåt o mysiga valpar som nu har fått börja följa med på bilturer och även se livet utanför trädgården.

 

Idag har de fått nya halsband och koppelträning ska påbörjas.

 

Tiden är inne för att söka nya familjer till våra fina valpar, familjer med en kärleksfull famn, tid o intresse för en fyrfota vän.

 

För oss är det alltid lika svårt att skiljas från de små som vi sett komma till världen, som vi följt genom deras utveckling från blinda små nyfödda fram tills de som nu ger sig ut på egna äventyr. Därför är vi måna om att hitta de optimala hemmen och gör oss ingen brådska.

 

Är Du den vi söker till ngn av våra små? Kanske är det du som får glädjen att ha en av våra så älskade valpar i din famn. Ring oss gärna och presentera dig.

 

Eftersom vi är väldigt nöjda med denna kullen så kan vi ev tänka oss att sälja en eller två av valparna med fodervärdsavtal.

 

Hör av dig så får prata mer om det då.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-08-08

 

Våra valpar Kexet o Cortina växer så det knakar och för dagen ser de mest ut som långbenta fölungar båda två J

Förhoppningsvis ska de snart växa i sina långa ben då de båda är anmälda till sina första utställningar i slutet av månaden.

 

Tänderna har börjat falla o öron börjat resa sig stadigare, ja iaf på Cortina.

Det är ingen hemlighet att jag är svag för stånd öron men det kan man ju inte alltid få välja, dock kan man ju hjälpa till att stödja dem för att förhoppningsvis få de så hett eftertraktade öronen pekande uppåt.

Om vi lyckas med Kexet så kan man nog lyckas med alla men kanske får vi ångra att vi ville ändra på hennes så fint o perfekt hängande lappar. Det visar sig så småningom, hon är iaf en underbar tjej med vackert mörkröd päls o ett härligt sätt.

Cortina vår andra lilla tjej är även hon en ljuvlig liten mysig valp med mörka fina ögon och ett lika charmerande sätt som kompisen.

Cortina har lyckats charma till sig platsen närmast husse och sover gott hela natten vilandes på hans arm.

 

Cortina

 

 

Nyvaket litet Kex...

 

Själv bor jag i valprummet hos Honey o hennes små godingar som nu har hunnit bli tre veckor. De är bara så rara när de tultar fram på vingliga ben, busar med varandra.

Honey är en fantastisk mamma som pysslar o sköter om sina små på ett alldeles utmärkt sätt.

 

2010-07-24

 

Köping Internationella..

 

BONZIP CARMENZITA... CERT... CACIB... BIM !!!!!

 

Åter igen får vi glädjas åt vår fina lilla tik Carmens framgångar i ringen.

 

Jag var hemma o höll nyblivna mamma Honey sällskap, men med teknikens hjälp följde jag Lina o Carmens väg från unghundsklassen till att certet var bärgat.

-Tack Lina för att du ställer upp och visar vår stolthet J

 

BIR blev Kingen som är pappa till såväl vår Cortina som till vår D-kull.

 

Grattis till Ingegerd o Tommy och tack för att ni än en gång delar med er av vinnarfotot.

 

BIR och BIM i Köping

 

2010-07-19

 

Kennel Bonzip´s D-kull har anlänt !!

 

Tidig måndag morgon föddes en trio friska välmående valpar. Snabbt o enkelt kom de små i rask följd och snart låg en nöjd liten syskonskara med sin mamma på den mjuka filten i den nya fina valplådan.

 

Honey med D-kullen

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-06-14

 

Välkommen säger vi till Jean Dark Exotic och Experience Cortina d´Ampezzo.

 

Med knappt en veckas mellanrum anlände våra nya små valpar ”Kexet” och Cortina.

 

Båda dessa små tjejer är otroligt glada och framåt och öppna för att ta kontakt med nya människor. Jag blir helt häpen över hur kavata de är, de hälsar lika glatt på soptunnor som tanter med rullator, barn o cyklar ja allt man kan möta, än har de inte träffat på något som får dem att backa. De tar för sig med en självklar framåtanda som jag hoppas ska följa med dem under deras utveckling till vuxna vackra hundar.

 

Dessa ljuvliga valpar är dock två väldigt skilda individer.

 

 

Cortina är en robust liten valp med stor aptit på livet och maten. Svansen står som en antenn rätt upp hela hennes vakna tid, hennes goa mjuka runda lekamen far fram som en virvelvind.

 

Det här är en tjej som vet vad hon vill J Vill hon inte promenera så gör hon det inte!! Lek på gräsmattan är mycket roligare, varför ska man behöva ledas runt i ett snöre när man kan forsa fram i full rulle utan.  Att hon verkligen vet vad hon vill visade hon med råge när hon satte vår unghund Carmen på plats !!  Ingen ska minsann komma o tro att de kan mästra henne inte J

 

Cortina också en underbart go mysig kelig nallebjörn med de finaste mörka ögon som är så fulla i bus att man blir glad bara av att titta på henne.

 

 

Kexet är en näpen liten smäcker fröken med betoning på fröken som äter sofistikerat utan att glufsa i sig maten, sover hela natten och redan förstått att sina behov ska man helst uträtta utomhus. Redan vid första koppelpromenaden följde hon Lina, som hade äran att debut promenera, som hon aldrig gjort annat än att trippa fram i band.

 

Kexet är en liten valp med en vuxen själ, ja så känns det när hon studerar oss och sin omgivning med sin tankfulla blick. Dock ska man inte låta sig förledas av hennes förnäma uppsyn, även Kexet har mod o tåga i sin lilla kropp.

 

Vi hoppas och tror att de här två fina valparna är ett gott tillskott i kenneln.

 

Tack till Veronica och Jeanett som bidragit med dessa små prinsessor.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-05-30

 

GRATTIS Carmen 2:a Btkl med CACIB !!

 

Österbybruk bjöd på ett alldeles lagom utställningsväder. 

 

Till denna utställning hade vi valt att bara anmäla Carmen, vår lilla ärtiga tik som var dag förgyller vår tillvaro med sina roliga upptåg.

 

22 tikar var anmälda till bedömning av den rumänske domaren Cristian Stefanescu.

 

Först in i ringen var juniortjejerna, (valpar o hanar hade en egen domare o ring) de unga tikarna föll visst inte alls domaren på läppen, endast en junior fick klartecken för vidare tävlande.

 

När det var dags för unghundstikarna att äntra ringen så höll vi förstås tummarna hårt för Lina o Carmen, det var med bultande hjärta med tanke på att domaren var mer än frikostig med de blå korten.

 

När Carmens unghundsklass var avklarad stod  Carmen o Lina ensamma kvar !!

 

Rött kort och CK !! Hurra !

 

Nu blev det en spännande väntan på att Öppen klass tikarna skulle granskas, fyra av dessa stod för Championatet idag så konkurrensen var inget att klaga på J

Dock fortsatte domaren på den inslagna vägen, endast två av öppen klass tikarna var vidare !! Båda dessa var tikar med specialtecken C.

 

Detta innebar att endast FEM av 22 hundar var med till Bästa Tik klassen !!

 

Vår Carmen J Championtiken, junioren o två öppenklass tikar.

 

För vår del var, iaf jag ;-),  redan nöjd med dagen, att få rött kort o CK en dag som denna med en domare som gallrar så hårt, ja då ska man ödmjukt glädjas åt att man kommit så här långt.

 

Ännu var det inte slut, domaren gillade visst vad han såg och vår fina lilla Carmen o Lina

landade med den äran på pallen, 2:a i Bästa tik klassen med CACIB med endast den fina lilla juniortiken med matte Zsofia framför sig.

 

Vi är så stolta över vår Carmen som visas så fint av Lina, bäst är att de är ur vår egen uppfödning båda två J

 

Tack till familjen o trevliga medtävlande. Väl mött i ringarna J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-05-22

 

Honey är parad !!!!

 

Ja så får vi kanske äntligen valpar i huset igen J

Vår så glada o ständigt svansviftande mjuka fina tik Jean Dark Honey Pie är parad.

 

Pappan till de blivande valparna är Floristas Dwarf King, även han är en mycket vänlig o trevlig individ som helt smält mitt hjärta. Kingen som han kallas till vardags har trots sin ungdom redan skördat fina resultat på utställningar runt om i landet. Vi hoppas och tror att denna kombination av så fina friska föräldradjur ska ge fina och framför allt mycket trevliga valpar.

 

Mer information under fliken valpar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-04-25

 

HURRA för Bonzip Carmenzita !!!  CERT o BIR !!!!

 

Äntligen har vi kommit fram ur vinter dvalan. Vårens första utställning för oss blev nästgårds. Till Västerås var 28 pinnar anmälda, Ingela Nilsson domare, för oss en ny bekantskap. Lina var som vanligt med och visade våra hundar. Idag hade vi även sällskap av äldsta sonen, Linas storebror Micke som är Honeys stora kärlek J

 

Först ut var Carmen och domaren gillade vad hon såg, Carmen vann sin klass o fick med sig såväl rött kort som CK J

 

När det så var Honeys tur gjorde hon om Carmens bedrift o plötsligt stod vi där med två hundar o två CK, dock tog det inte slut där.....

 

Carmen slog till och knep certet och stod till slut som BIR hund !!

 

Honey slutade som trea i BTKL, absolut godkänt !

 

Vi är verkligen nöjda med dagen, så roligt att börja säsongen på bästa sätt.

 

Tack Lina som visar våra hundar så fint. Jag sköter gärna ”markservicen” utanför ringen om du sköter ruljansen inne i ringen.

 

Grattis till den fina BIM hunden Florista´s Duke of Winsor .

 

Vår kamera är fortfarande på rymmen, som tur är så förevigade Tommy BIR o BIM hundarna och hade vänligheten att låta oss använda dem.

 

 

Nu är vi hemma igen och har firat med pizza.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-01-23

 

MY DOG o KAMERAN HAR RYMT…

 

Ja kameran är på flykt någonstans så några bilder kan vi inte bjuda på idag. Dock lite minnen och resultat från Göteborgsutställningen.

 

Lina o jag packade bilen med hundar, gott humör och en portion mod. Modet att köra genom halva Sverige i ett fasligt vinterväder där medierna uppmanat folk att hålla sig hemma pga rådande väglag.

 

-27 visade termometern när vi startade vår resa, den stränga kylan gjorde att vägarna var helt ok de första 15 milen, sen började eländet med ymnigt snöfall o allt som tänkas kan på vintern.

 

Fram kom vi iaf även om det tog ganska många timmar då jag trots det nedpackade modet höll mig till max 60km/tim.

 

Torsdagens domare Margareta Skogsberg gav våra hundar Honey o Carmen ettor med placering i respektive klass, lilla Bea nosade för mkt på golvet och fick pga av detta en tvåa(?) Allt enligt kritiken som för övrigt var god utan några andra negativa omdömen. Klart att detta kändes snopet, så när utställningsdagen var över blev det ring träning med matte Elin o Bea.

 

Kvällen avslutades med en riktigt god middag tillsammans med Elin o Linnea.

Tack för en riktigt trevlig kväll.

 

Även fredagens domare, Moa Persson bjöd Honey o Carmen på ettor och placering i respektive klass. Beas matte Elin hade gjort sin läxa, J Bea kunde hålla näsan från mattan och fick även hon en etta och placering. Trötta o glada packade vi in oss i bilen allihop för att tuffa hemåt i maklig fart.

 

Tack alla för en trevlig helg.