Kennel Bonzip nyheter

Nyheter 2010

Nyheter 2009

Nyheter 2008

Tidigare nyheter här

 

2011-03-28 

 

Sommar = Valp ??

 

Nej än är det förstås inte sommar, snön ligger ännu i trädgården men vårsolen värmer på altanen i lä från huset. Hundarna myser o promenaderna blir längre. Nu ska vinterhullet promeneras bort från både folk o fä. J

 

Tina

 

Kexet

 

Kexet

 

Kexet

 

Solsömnig

 

Kanske kanske utökas flocken i sommar med en ny liten familjemedlem, än är det för tidigt att veta men vi väntar med spänning. Det blir om allt går som vi tänkt, en valp ur en kombination som jag har stora förväntningar på. Jag har personligen träffat såväl tik som hane och är mkt förtjust i bådas väldigt trevliga temperament och utseende. Mycket kan hända under resans gång men vi ser med tillförsikt framemot att få välkomna en ny liten vän att skämma bort. J

 

 

2011-03-17

 

Malmö Utställning

 

Redan på fredagen tog Tina, Kexet o jag tåget för att möta våren i Skåne, trodde jag!

 

Tågresan gick genom ett vintrigt yrsnöväder och Skåne låg nedbäddat under ett vitt täcke, en iskallvind drog fram och vårjackan höll föga kylan ute.

 

Som tur var så hade vår husvärd Veronica, Kennel Experience, ännu inte packat undan dunjackorna. Nu är vi ju inte riktigt i samma storlek men allt löste sig, med Marcus stövlar o Veronicas jacka klarade vi hundpromenaderna i busvädret.

 

Utställningen som hölls i stora tält var trång men säg den inomhus utställningen där det inte är trängsel och ont om plats.

 

Denna gång var inte Lina med och visade hund så jag själv fick damma av mig och visa Kexet. Min smidighet är inte mkt att hurra för, så jag väljer att visa fritt så långt det går och jag tycker nog att Kexet får godkänt för sitt uppförande trots minimal ”hjälp” från matte. Tina var på bästa bus humöret o Veronica hade fullt upp med att få vår ystra glada tjej att hålla tassarna på mattan.

 

Båda tjejerna fick Excellente med mkt fin kritik vilket är klart godkänt i den tuffa konkurrensen.

 

Ett stort Tack till Veronica o Markus som öppnade sitt fina hus och garderober för oss i dagarna tre.

 

Sist men inte minst Grattis till fina Experience Brave Boss Mr, som ännu en gång stod som vinnare bland alla fina hanar som deltog.

 

 

2011-02-26 

 

Vinter, snö o minusgrader

 

Många dagar denna vinter har det blivit endast korta promenader med pinnarna. Trots täcken och värmande tröjor har våra hundar tyckt att det faktiskt räckt med att gå ut en snabb sväng runt kvarteret. -20 grader, ja tom kallare vissa dagar, det är inget för pinnefröknarna, inte för deras matte heller.

 

Snömonster

 

Mattes redan innan trilskande leder har denna vinter protesterat å det vildaste o längtat tillbaka till Spaniens sol.

 

Snart, mycket snart om jag får välja så har vi våren här, om inte annat så hoppas jag att den kommit en god bit på väg i mars nere i Skåne när Kexet, Tina o jag åker dit.

 

Denna smällkalla vinter har dock bjudit på några vackra soliga dagar sista veckorna och då har vi passat på att ta långa härliga promenader. Hundarna har flugit fram i vild glädje över att äntligen kunna få sträcka ut i yster lek med snön yrande runt tassarna. Med lyckliga flin i sina söta ansikten har de busat o tumlat runt i drivorna.

 

Snölek

 

På väg hem till stugvärmen

 

Efter en uppfriskande långpromenad i vintervädret är det skönt att koppla av o mysa i värmen framför brasan.

 

Mys framför brasan

 

 

2011 Februari

 

Sollentuna

 

Bellie o Dino på utställning.

 

Två av våra fina D-kulls valpar var ute på sin sista valputställning. I Sollentuna rackethall var hela 22 dvärgpinschrar anmälda. Domare var Patrik Cederlöf.

 

Båda våra fina valpar slutade på en andra plats i respektive klass, båda med HP.

 

 

2011 Januari

 

My Dog

 

Nytt år och första utställningen gick av stapeln i Göteborg. My Dog har blivit en favorit för oss. Vis av erfarenheten från förra årets resa med snöoväder valde vi att åka tåg, men ännu en gång ställde vintervädret till det!!

 

Tåget tog oss bara en liten bit på väg sen blev det byte till buss. Detta gjorde att vi inte anlände vid 23 tiden som förväntat, nej klockan hann bli halv fyra på lördag morgon innan vi intagit hotellets säng. Inte den bästa uppladdningen kan man tycka men när klockan väckte oss vid sex tiden så var vi snabbt uppe för att äta en god hotellfrukost, trodde vi. Matsalen öppnade inte förrän åtta, alltså alldeles försent för oss. Turen vände till slut, Veronica, kennel Experience, hade vänligheten att hämta oss så vi kom i god tid till My Dog och hann på så vis äta frukost där istället.

 

Många hundar och goda vänner träffas o samsas under utställningsdagarna.

 

Så var det då äntligen dags för bedömningen.

 

Kexet o Tina gjorde gott intryck trots en del bus i ringarna. J

 

Tina placerade sig första dagen som trea bästa tikvalp och dag två som BIM valp. Grattis o tack för hjälpen till Tinas uppfödare Veronica som styrde runt vårt lilla yrväder.

 

Lina fick Kexet på sin lott, Kexet som ville allt annat än att stå stilla. Lina hade inte stora förhoppningar om någon framskjuten placering med Vilda Matilda. Domaren hade dock ett gott öga till vårt lilla Kex.

 

Kexet placerade sig som bästa tikvalp och i kampen om BIR o BIM valp mötte hon sin egen kullbror!

 

Kexet drog vinstlotten o avslutade som BIR valp. Hurra vad glada vi är för våra fina unghundar.

 

Kvällen ägnades åt god middag i sällskap med många uppfödarkollegor, hoppas att vi snart gör om det. J

 

Grattis till alla som nådde fina placeringar, ett extra stort GRATTIS till Experience Brave Boss Mr, som under helgen blev Champion !!

 

Ett stort Tack till husse som var hemma och skötte om våra andra hundar när Lina o jag tillbringade helgen i Göteborg.